Er zijn heel veel verschillende types bruiden. Toch zijn er heel wat bruids beauty tips die voor elke bruid belangrijk zijn!

Beauty tips die geen aanstaande bruid mag missen!

Er zijn -qua uiterlijk- verschillende types bruiden. De ene bruid houdt van klassiek en stijlvol en de ander wil juist iets opvallends en anders dan anders.

En dan natuurlijk de grote groep bruiden die hoe dan ook een romantische ‘echte’ bruidsjapon wil met bijpassende make-up.

Hoe dan ook: over het algemeen is het het beste om tijdens je huwelijksdag qua bruidskapsel en make-up niet té veel uit je comfortzone te gaan. Zo’n dag is voor een bruid natuurlijk al spannend genoeg!

Hoe veel verschillende bruiden en bruidsbeauty wensen er ook zijn, toch zijn er een heel aantal tips te geven, die voor -bijna- iedere bruid gelden. Dus bij deze:

 • Laat altijd voor je huwelijk je haar en make-up verzorgen door een professional. Die dag heb je andere dingen aan je hoofd en wil je er zeker niet uitzien als of je boodschappen gaat doen!
 • Kappers en visagisten zijn er voor elk budget. Houd er echter wel rekening mee dat mensen die gewild zijn vaak ver van tevoren geboekt moeten worden en natuurlijk kostbaarder zijn.
 • Ga altijd voor een proefkapsel en -make-up. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan op je grote dag.
 • Maak ook een proef bruidsbeauty foto. Want niet alleen in het echt moet je make-up er mooi uit zien. Ook op de foto!
 • Denk ook aan je aanstaande! Je wil immers samen gelukkig worden (blijven), dus kies een make-up waarvan je denkt te weten dat hij die ook mooi zal vinden. Je wil immers ook niet dat hij een pak aantrekt dat je spuuglelijk vindt!
 • Ga een week voor je trouwdag nog even lekker naar de schoonheidsspecialiste en de zonnebank, doe dit laatste zeker niet vlak van tevoren.
 • Bij de bruidsjapon die slanker en gladder om het lichaam valt, is het vaak mooi om een sprekende make-up aan te brengen.
 • Kies voor de zekerheid zo veel mogelijk voor waterproof producten.
 • Het is echt trend om wimperextensions te dragen. Het is als aanstaande bruid echter wel aan te raden om deze extensions minimaal twee weken voor je bruiloft te laten zetten. Dan heb je genoeg tijd om te kijken ze bevallen én of je niet allergisch bent voor het hechtmiddel. Als je kiest voor valse wimpers, ga dan voor losse stukjes in plaats van één strip. Tranen (die toch vaak vloeien op een bruiloft) kunnen de lijm namelijk verweken, waardoor de strip geheel of gedeeltelijk los kan laten. Waterproof hechtmiddel en individuele wimpers kunnen dat voorkomen. Je verliest dan sowieso niet in één klap al je kunstwimpers en bovendien ziet het er veel natuurlijker uit!
 • Poeder je gezicht altijd af, liefst met een matterende poeder. Dit zorgt er niet alleen voor dat de make-up langer blijft zitten, maar ook dat je op foto’s niet glimt.
 • Gebruik wat lipgloss als finishing touch voor je lipmake-up. Het is helemaal ‘in’ en zorgt er voor dat je er extra stralend uit ziet.
 • Er zijn tegenwoordig hele goede fixerende sprays te koop. Deze sprays zorgen ervoor dat je makeup veel langer mooi blijft. Zelfs in de regen of las je op enig moment een paar (vreugde)tranen laat, zorgt deze spray ervoor dat je make-up niet geuïneerd wordt. Zodra je make-up is aangebracht, spuit je licht de fixerende spray over je gezicht. Doe dat vanaf ongeveer 20-30 centimeter afstand en Je ziet er de hele dag mooi uit!
 • Kies je als bruid voor een gekleurde japon, dan past daar uitstekend een gewaagde make-up en haarstijl bij. Maar maak het niet té gek. Je wilt over 10 jaar ook nog vol trots en niet met schaamte naar je bruidsfoto’s kunnen kijken!
 • Zorg dat je een spiegeltje in je bruidstasje hebt. Het is voor je zelfvertrouwen beter als je op elk gewenst moment even kunt checken wat je wil checken, dan dat je je af loopt te vragen of je echt geen lippenstift op je tanden hebt zitten bijvoorbeeld!
 • Vaak willen moeders, (schoon-) zussen en/of vriendinnen er ook extra goed uit zien op jullie trouwdag. Bij een aantal schoonheidsspecialisten is het mogelijk om tegen een aangepast tarief ook de andere vrouwen uit je bruidsgezelschap te laten behandelen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *