Ook zo benieuwd naar de trouwtrends voor 2017? Lees dan snel dit artikel en ontdek hoeveel prachtige bruiloften ons te wachten staan!

Benieuwd naar de trouwtrends voor 2017?

Dat waren wij ook! Dus zijn we op zoek gegaan. En we werden aangenaam verrast, want er blijken heel veel leuke nieuwe trouwtrends te zijn!

We hebben een selectie gemaakt van de meest opvallende trouwtrends. Zowel op het gebied van bruidsmode als van het feestvieren zelf!

En dat leverde de volgende dingen op:

Bruidsmode trouwtrends 2017

De bruidsmode voor 2017 is ongelofelijk divers. Je hebt heel veel stijlen en stoffen waaruit je kunt kiezen. Maar de meest opvallende trends worden (of blijven) :

  • klassiek romantisch: vooral voor de bruiden die op een kasteel of landgoed willen trouwen. Binnen deze stijl zien we vooral japonnen met een diepe V-hals of een lage rug
  • vintage
  • bruidscreaties met crop-top en losse rok, waarbij een stukje blote buik zichtbaar blijft.
  • sexy fishtail japonnen
  • japonnen in de relaxte boho (afkorting voor bohemian) of Ibiza stijl. Vooral geschikte voor buiten bruiloften, bijvoorbeeld in een grote tuin of op het strand. Deze japonnen zijn meestal gemaakt van soepel vallende materialen zoals tule, crêpe, chiffon en zacht kant. Daardoor hebben ze een hoog draagcomfort en bewegen mooi met het lichaam mee als je loopt of danst
  • een trend die heel fijn is in het Nederlandse klimaat, is de jurk met bijpassende vestjes, omslagdoeken of jasjes.
Haaraccessoire trends  voor bruiden 2017

Ook wat haaraccessoires betreft, geldt dat er bijna oneindig veel mogelijkheden zijn. Van een traditionele sluier, simpele kleine curlies tot grote bloemenkransen in het haar.
De trend bij Boho of Ibiza stijl japonnen is om veel -verse- bloemen in het haar te dragen.

Trendkleuren 2017

Het komende jaar zullen we de kleuren zacht roze en mint regelmatig zien. Maar ook blush, light gold en nude passen prima bij de bruid van 2017. Deze pasteltinten passen zowel goed in het voorjaar als op een warme zomerdag.
Ook allerlei grijstinten, van zilver tot antraciet, zijn populair. Ze kunnen uitstekend gecombineerd worden met wit, zacht roze, geel of zwart.
Blauw wordt eveneens steeds meer een bruidskleur. Je hebt hier ook zo veel tinten in, dat er voor bijna elke bruid wel een mooie te vinden is. Het varieert van licht blauw tot donker blauw, kobalt blauw, azuur blauw, korenbloem blauw, hemelsblauw etc.
En voor bruiden die durven is het trend om opvallende kleurcombinaties te maken. Denk bijvoorbeeld aan paars in combinatie met oranje. Of fel groen met blauw etc.

Trouwtrends op het gebied van drankjes

Non-alcoholische (ook wel mocktails genoemd) en signature drinks komen helemaal ‘in’. Dat laatste zijn drankjes die compleet afgestemd zijn op het thema van de huwelijksdag.
En wat de alcoholvrije drankjes betreft: die worden in 2017 bij voorkeur geserveerd in jampot glazen met een vrolijk rietje!

Trouwtrends op culinair gebied

– Relaxt street food, zoals hotdogs, verse friet, wafels en ijs zullen we steeds vaker zien tijdens bruiloften. Bijkomend voordeel is dat het niet duur is en de meeste gasten het -stiekem- heel erg lekker vinden!
– Ook de foodtrucks blijven onverminderd populair!
– In 2016 zagen we al veel sweettables en dat zal in 2017 zeker niet minder worden. Maar nu komen daar de tasty tables of salty bars bij. Een hartige bar vol met lekkere dingen. Liefst romantisch gedecoreerd.

Nog meer trends

– Het bruidsalbum bestaat niet meer alleen uit foto’s die door de professionele fotograaf gemaakt zijn. Ook selfies van en met bruidsgasten zullen steeds meer een leuk en waardevolle aanvulling blijken op de traditionele bruidsreportage. En handig, want alles kan gelijk gedeeld worden met de mensen die niet aanwezig kunnen zijn op jullie bruiloft.
– Kies je voor een chique locatie als een kasteel of landgoed, maar vind je een festival bruiloft ook heel leuk? Vraag dan aan de mensen van de locatie of de tuin of het park op die manier ingericht mag worden. Er zijn zelfs locaties die het goed vinden als de gasten (of een deel daarvan) in een tentje in de tuin blijven slapen!
– Romantisch drukwerk is ook bijna een must in 2017. Je kunt dan denken aan handgeschreven uitnodigingen mét bijpassende enveloppen, handige save-the-date kaarten en menukaarten en naamkaartjes in dezelfde stijl.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *