Blogpost met tips over het creëren van bijzondere bruidsbeauty. Met deze tips zal jij stralen op je bruiloft en tijdens je trouwfeest.

Bijzondere bruidsbeauty tips; stralen op je bruiloft

Op je trouwdag wil je er natuurlijk mooi en stralend uitzien. Maar wat is mooi?

Vroeger vond men bruidsmake-up mooi als het zacht en natuurlijk oogde. 

Maar daar is nu -gelukkig- verandering in gekomen.

Felle kleuren, lange (kunst)wimpers en het verwerken van allerlei glittertjes bij de ogen en op de wangen zijn nu eerder regel dan uitzondering. En dat levert spectaculair mooie bruiden op! Dat zie je ook wel op deze foto’s. Maar of je nu voor alleen wat lipgloss gaat of voor ‘the whole package’, op jouw huwelijk zullen alle ogen op jou gericht zijn! Dus een beetje extra aandacht besteden aan lijf en leden kan geen kwaad.

Huidverzorging

Om de uiteindelijke make-up goed uit te laten komen is een goede huidverzorging heel belangrijk. Elke huidtype heeft een andere aanpak nodig. Het maakt voor de verzorging van je huid een heel verschil of je een droge, gevoelige, vette, gecombineerde of een onzuivere huid hebt. Natuurlijk heb je er in de voorbereidingen voor een mooie huid op je trouwdag alle baat bij om te weten welke verzorging jouw huid nodig heeft. Plan, vooral wanneer je last hebt van oneffenheden, een aantal afspraken bij een goede schoonheidsspecialiste.

Ook ontharen en het verven van je wimpers en/of wenkbrauwen kun je beter enige tijd voor de bruiloft plannen, zodat er in ieder geval genoeg rust tussen de behandeling en de trouwdag zit.

Trend: Heel veel volume door heel veel extra haar
. De komst van steeds betere haarverzorgingsproducten en het -in populariteit nog steeds toenemende- gebruik van extensies, kunnen fantastische bruidskapsels opleveren.

Kapper

Jammer genoeg is het hebben van mooi en gezond haar en/of extensies alleen niet genoeg. Je moet ook nog een kapper zien te vinden die verstand heeft van bruidskapsels en op de hoogte is van de nieuwste trends op dit gebied. Je kunt zelf bijdragen aan een goed eindresultaat door je eerste bezoek aan de kapper goed voor te bereiden. Zoek naar voorbeelden van bruidskapsels die jou aanspreken. Laat die aan de kapper zien en vraag of een dergelijk kapsel ook voor jou geschikt is. Vertel ook hoe je bruidsjapon er uit ziet en geef aan naar welke haaraccessoires je voorkeur uitgaat.

Haaraccessoires

Qua haaraccessoires zijn de mogelijkheden namelijk nagenoeg onbeperkt: sluiers, tiara’s, diadeems, glimmende steentjes, kransen, linten, (verse) bloemen, haarkammetjes, parels, hartjes, bloemetjes en vlindertjes op draaispiraal of een mooie hoed. 

Laat ruim voor de huwelijksdag al een keer een proef bruidskapsel maken en kijk of het resultaat is wat je er van verwacht had. Alleen op die manier weet je zeker dat je op je huwelijksdag met het voor jou allermooiste kapsel voor het voetlicht treedt!

Voldoende tijd

Trek op de huwelijksdag zelf voor een bezoek aan de kapper wel genoeg tijd uit. Vooral om een bruidskapsel perfect te krijgen is er soms wat meer tijd nodig, zeker als je gekozen hebt voor één of meerdere haaraccessoires. 

Om te voorkomen dat je hele beautyplanning ’s ochtends al spaak loopt, doe je er dus verstandig aan wat extra tijd in te plannen. Houd daarbij ook rekening met het tijdstip van je bruiloft. Wanneer je laat in de middag trouwt, is het niet nodig ’s ochtends om 7.00 uur al bij de kapper te zitten.

Kleuren

Zowel op het gebied van bruidsmode als van accessoires en make-up zie je veel kleuren. Je kunt de haaraccessoires hier perfect op afstemmen.

 • Veel grote (nep)bloemen: Soms lijkt het wel of bruiden hun bruidsboeket op hun hoofd dragen, maar leuk en apart is het wel. Je moet het wel alleen dúrven dragen.
 • Vlechten: Er zijn tijden geweest dat vlechten ouderwets waren. Nu niet meer: nu zijn ze hot en happening!
 • Glamour: Het is jóuw dag, dus durf -als je dat wil- als een filmster voor het voetlicht te treden!
 • Eyeliner: Ogen mogen spreken en zeker op de huwelijksdag. Wees dan ook niet terughoudend in het gebruik van eyeliner.
 • Extraatjes: Glimmertjes bij je ogen en op je wangen, (lange) nepwimpers, glinsterende draaispiralen, vlinders en andere versieringen in je haar. Je kunt je helemaal uitleven als het gaat om het personaliseren van je bruidsmake-up en -kapsel.
Beauty plan voor aanstaande bruiden

Zorg voor genoeg rustmomenten tussen de drukke voorbereidingen in en probeer zo veel mogelijk van alles te genieten.

 • Drink voldoende water voor een stralende huid.
 • Eet gezond en wees matig v.w.b. het eten van snoep en vet eten en snacks.
 • Een gezond kleurtje bouw je op met een zonnebank-kuur of bruin-zonder-zon crèmes, maar overdrijf hier niet mee.
 • Onderga om de zes weken een gezichtsbehandeling. Hiermee kalmeer en hydrateer je de huid, zodat je huid tijdens je bruiloft goed gevoed is en straalt zonder onnodige oneffenheden.
 • Plan om de zes weken een manicure in. Hiermee verfraai je je eigen (kunst) nagels en voorkom je velletjes en gespleten nagels op de grote dag. Tijdens een behandeling worden je nagelriemen verzorgd, je nagels gevijld, gepolijst en oneffenheden weggewerkt.
 • Begin tijdig met sporten voor een mooi en gezond lichaam.
 • Laat je wenkbrauwen zes weken van te voren epileren en op de dag zelf alleen nog bijwerken.
 • Voed je huid en handen regelmatig met vochtinbrengende crèmes.
 • Zorg voor mooi verzorgde voeten door aan afspraak te maken bij een erkende pedicure.
Wedding Planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *