Dagindeling

Dagindeling

Hoe lang duurt de afspraak bij de kapper? Wordt de bruidsreportage voor of na de ceremonie gepland? Wanneer arriveren de avondgasten? Dit zijn maar enkele vragen die je in overweging moet nemen bij het plannen en indelen van de belangrijkste dag uit je leven. Een goede planning zorgt ervoor dat de grote dag in ieder geval zonder al te veel strubbelingen verloopt.

 

Tijdsplanning

Probeer bij het plannen van je trouwdag eens terug te werken. Probeer je dag in te delen met de begintijd van de ceremonie als uitgangspunt. Wanneer je de tijdsplanning laat teruglopen en hierbij rekening houdt met reistijd, het laden van de auto’s, tijd voor een snelle snack en extra tijd voor het aankleden, zul je zien dat de dagindeling qua tijd in ieder geval een stuk realistischer is. En uiteindelijk heb je liever tijd over om door te brengen met je familie en vrienden dan te moeten opschieten en je gestresst te voelen. Plan dus voor de zekerheid voor ieder onderdeel tussen de 15% en 30% extra tijd in.

 

Rustmoment

Behalve met de duur van de plechtigheid, moet je bij de dagindeling ook rekening houden met de tijd die iedereen nodig heeft om van het stadhuis naar de kerk of de feestlocatie te komen. Trek hier dus extra tijd voor uit, zodat je even kunt bijkomen van alle indrukken en de gelegenheid hebt jezelf een beetje bij te werken. Ook de gasten zullen een kleine rustpauze waarderen!

 

Van minuut tot minuut

Sommige bruiden houden zich strak aan een planning en weten precies wat ze te wachten staat vanaf het moment dat de wekker gaat tot wanneer de laatste muzieknoot op het feest wegebt. De lijst wordt compleet met mobiele nummers en adressen uitgedeeld aan de gehele huwelijksstaf: te denken valt in dat opzicht aan de fotograaf, bloemist, ceremoniemeester personeel van de trouwlocatie en bestuurder van de bruidsauto. Je kunt de dagindeling van minuut tot minuut indelen, maar echt haalbaar is dat niet. En wanneer een onderdeel uitloopt, is het lastig weer ‘op schema’ te komen en dat zorgt weer voor de nodige stress.

 

Tijd voor twee

Een huwelijksdag is hectisch, neem dat van ons aan! Wanneer je van het ene onderdeel naar het andere onderdeel rent, heb je grote kans dat je aan het einde van de dag uitgeput bent. Probeer ook tijd voor twee in te plannen. In deze spaarzame momenten van rust kun je elkaar eindelijk eens diep in de ogen kijken en je liefde voor elkaar uitspreken om daarna vol nieuwe energie van de rest van de trouwdag te genieten.

 

Vul zelf de tijd in achter de verschillende onderdelen van jouw droombruiloft. En vergeet vooral niet te genieten van de mooiste dag uit je leven!

 

ACTIVITEIT                                                           BEGINTIJD        EINDTIJD

Opstaan en ontbijten

 

                 

Afspraak kapper

                 

 

Afspraak visagiste

 

 

Japon & bruidsaccessoires aantrekken

 

 

Aankomst fotograaf

 

 

Vertrek van bruid, bruidegom en gasten

 

 

Aankomst stadhuis

 

 

Duur ceremonie

 

 

Aankomst kerk

 

 

Duur ceremonie

 

 

Gasten vertrekken naar andere locatie

 

 

Bruidsreportage

 

 

Aankomst bruidspaar op receptie

 

 

Begroeten van de gasten

 

 

Toast uitbrengen & bruidstaart aansnijden

 

 

Bruidsdiner & tijd voor speeches

 

 

Rustmoment & bijwerken make up/haar

 

 

Arriveren avondgasten

 

 

Eerste dans

 

 

Eventuele optredens

 

 

Vertrek bruidspaar

 

 

Uitdelen give away’s en vertrek bruidsgasten