bruidsstoffen

Met bruidsstoffen kun je fantastisch decoreren!

Decoraties bepalen voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van je huwelijkdag.

Bij decoraties kun je denken aan slingers, ballonnen, pompoms, waaierdecoraties, lampionnen, decoratieborden etc.  Maar wat ook ideaal is om mee te decoreren zijn linten en bruidsstoffen.

Vooral voor wat grotere oppervlakken en ruimtes, zijn bruidsstoffen heel makkelijk. De meest gebruikte bruidsstof om mee te decoreren is tule.

Tule

Tule is een stof met een romantische uitstraling. Het is zacht, doorzichtig en makkelijk te modelleren. Het is verkrijgbaar in 28 kleuren en in diverse breedtes en lengtes.
Het wordt gebruikt voor backdrops, draperieën voor het plafond of langs de wanden. Maar ook voor tafel- en stoeldecoraties.
Maar je kunt er ook linten en strikken van maken.

Bruidskleding en accessoires

Tule is de meest gebruikte stof voor bruidskleding en bruidsaccessoires. Het is genoemd naar de Franse stad Tulle, die eens het centrum van de tule productie was. Tule is een stof met een mazenweefsel en werd vroeger geklost met de hand.
Het wordt zo veel gebruikt in de bruidsmode industrie, omdat het gepareld kan worden. Dat wil zeggen dat er witte bolletjes op werden geborduurd en dat is slechts mogelijk bij de fijnste stofsoort.

Met verlichting

Doordat het doorzichtig is, kun je er ook lichtjes achter hangen. Dat zorgt voor een extra romantisch effect! Vooral bij wand- en plafonddecoraties van tule. Je kunt het ook om ballonnen knopen. Dan is een ballon opeens geen gewone ballon meer!

Nog wat ideetjes voor tule decoraties:

 

 • draai tule(lint) om boomstammen en takken bij een buiten bruiloft
 • maak pompoms van tule
 • strik een stukje tule om het bestek op de bruidstafels
 • gebruik tule om de bruidsauto mee te decoreren
 • decoreer een ballonboog met tule en zet hem voor de voordeur
 • een prieeltje leent zich er ook uitstekend voor om met tule gedecoreerd te worden
 • de leuningen van de trap ogen opeens heel anders als er tule omheen gedrapeerd wordt
 • doe strikken van tule aan de kerkbanken
 • je kunt een tafelrok van tule maken voor de sweettable, het tafeltje waar het receptieboek op ligt, waar de cadeaus op uitgestald worden of waar de enveloppendoos op staat
 • je kunt tule linten spannen tussen de kerkbanken en het bruidspaar dat door laten knippen voor ze naar binnen komen
 • En kijk ook eens op ons pinterest bord met tule decoraties!
Nog meer bruidsstoffen
Jute:

Dit is een lange, zachte, glanzende, plantaardige vezel, die tot ruwe, sterke draden kan worden gesponnen. Het wordt verkregen uit planten, uit het geslacht Corchorus. Die voornamelijk in warme, vochtige gebieden voorkomen, bijvoorbeeld in India, Bangladesh en China. Jute is één van de goedkoopste natuurlijke vezels en na katoen de meest gebruikte. Kies je voor een eco- of vintage wedding, dan is jute het ideale materiaal. Niet alleen vanwege de uitstraling, maar ook omdat het milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar is.

Kant:

Kant is een oud ambachtelijk product dat waarschijnlijk in de 15e eeuw is ontstaan. Het is een fijn en licht weefsel met opengewerkte of opgelegde patronen. In de bruidsmode wordt het ook vaak gebruikt in combinatie met andere bruidsstoffen, vooral met zijde en satijn.

Organza:

Organza is een weefsel dat op glasbatist lijkt en is vervaardigd van kunstmatige filamentgarens. Het is glad en glanzend en semi transparant. Het werd oorspronkelijk gemaakt van zijde, maar kan tegenwoordig ook gemaakt worden van nylon, polyester, viscose of vermengd met metaalgaren.

Satijn:

Het woord satijn is ontleend aan het Franse satin, wat duidt op een glanzende, zachte stof. Satijn is een gladde en dicht geweven stof,  waardoor het weefsel soepel en glad wordt.

Zijde:

Zijde is van 100% natuurlijke vezels (gemaakt van de vezeldraden die een zijderups uitscheidt) en is daardoor ook vaak wat duurder. Ze heeft een uitstekende bio compatibiliteit met de menselijke huid. Het heeft een subtiele glans en voelt aangenaam en zacht aan. Zijde heeft ook een hoge graad van vochtabsorptie en afdrijving en is daardoor heel geschikt voor mensen met overtollige transpiratie. Door de prijs is het meer geschikt voor kleding dan voor decoraties.

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *