Corsage in de vorm van bloemen voor de bruidegom op zijn bruiloft

Wie dragen er meestal corsages tijdens de huwelijksdag?

Eigenlijk zouden alle bruiloftsgasten ‘versierd’ moeten worden met corsages, want ze worden gedragen door de belangrijkste gasten op een bruiloft. En aangezien je waarschijnlijk al je daggasten belangrijk vind, nemen we aan dat ze allemaal een corsage verdienen en daarmee ook voor het oog duidelijk bruiloftsgast zijn.

Degenen die zeker een corsage horen te dragen zijn de ouders van het bruidspaar en overige naaste familieleden van het bruidspaar, de getuigen, de ceremoniemeester, bruidskinderen en bruidspersoneel. Eigenlijk dus alle gasten die zich voor de plechtigheden in het huis van de bruid verzamelen.

Corsages kunnen het beste gelijk met het bruidsboeket en bij dezelfde bloemist besteld worden. De corsage bestaat meestal uit één bloem die in het bruidsboeket voorkomt versierd met wat groen. Je kunt ook kleine kunstwerkjes van corsages laten maken die bestaan uit meerdere bloemen en eventueel versierd kunnen worden met kleine schelpjes of andere attributen.

Tips:
 • Corsages worden altijd links gedragen. De heren dragen de corsage in het linker knoopsgat met het steeltje naar beneden. De dames dragen de corsage met het steeltje naar boven.
 • I.p.v. echte bloemen kun je ook kiezen voor corsage strikjes (zie: www.trouwen-online-shop.nl). Die zijn een stuk goedkoper en ze kunnen niet vlekken. Bovendien zijn ze licht, dus hun gewicht kan de kleding van de gasten niet scheef trekken.
 • Bang voor vlekken van de bloemen op je kleding? Kijk dan voor speciale corsagebuttons met of zonder tekst op www.trouwen-online-shop.nl.
  Ze zijn er in talloze uitvoeringen van grappig tot super romantisch en je kunt ze –heel simpel en zonder extra kosten- laten personaliseren door er jullie namen en/of trouwdatum op te laten zetten. En –los van de getoonde voorbeelden- kun je ook een button laten maken met jullie eigen foto of afbeelding. Een voordeel van buttons is ook dat ze minder zwaar zijn dan gewone corsages, waardoor kleding niet gaat trekken.
  Ook het feit dat ze na afloop voor iedereen een blijvend aandenken vormen (buttons verleppen niet) en daarmee ook een soort huwelijksbedankje zijn, is mooi meegenomen!
 • Een bijzondere corsage kan bestaan uit meer dan alleen bloemen. Veel gebruikte materialen zijn gekleurd lint, vlindertjes, duifjes, schelpen, veren, parels, strass letters of figuren of andere grappige vondsten.
 • Een corsage kan ook afgestemd worden op het thema van de huwelijksdag. Denk bijvoorbeeld aan een beach wedding of kersthuwelijk
 • De bruid kan ook een corsage ook aan haar handschoen, om haar pols of in het haar dragen.
 • Meestal deelt de ceremoniemeester de corsages uit. De corsage kan worden vastgespeld op de kleding, maar tegenwoordig zijn er ook corsages met magneetjes verkrijgbaar om gaatjes te voorkomen
Wedding Planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *