Een flitsende openingsdans kan voor een spetterend begin van de feestavond zorgen en een onuitwisbare indruk achterlaten bij jullie gasten!

Een flitsende openingsdans

De bruiloft komt steeds dichterbij. Alles is geregeld en je gaat steeds meer nadenken over de details van je bruiloft, zoals ‘Gaan jullie wel of geen openingsdans doen?’

De details die er uiteindelijk voor zorgen dat er nog lang zal worden nagepraat over jouw dag. Zo zijn er ook voor de feestavond belangrijke momenten waar je het verschil kan maken. Een belangrijk in het oog springend moment van de feestavond kan zo’n openingsdans zijn.

Een openingsdans is een uniek iets! En heel persoonlijk! Zijn jullie een beetje gek en durven jullie jezelf kwetsbaar op te stellen? Zorg dan voor een spetterende openingsdans! Maak er echt een showoptreden van, studeer van alles in, betrek bruidspersoneel of neem zelf dansles. Hoe meer je er van jezelf in stopt, des te meer krijg je eruit. Het zal het feest echt doen exploderen. Je gasten zullen veel zin krijgen om mee te doen.

De juiste muziek

Zorg in ieder geval voor opzwepende muziek/tracks, zoals ‘When loves takes over’ en ‘Without you’ van David Guetta en ‘This is love’ van Wil.I.Am ft. Eva Simmons. Opzwepende tracks met rustig intro en breaks, die je erg goed kan gebruiken voor een spetterende openingsdans.

Tip:
Begin laat met een openingsdans. Als je feestavond tot 0:00 of 1:00 uur duurt, begin dan om 22:00 uur. Geef je gasten ruim de tijd om ‘in de mood’ te komen.

Denk ook aan de mogelijkheid van een live optreden van een bekende of bevriende artiest die speciaal voor deze dans optreedt. Dit kan een zanger of zangeres zijn, maar ook een gitarist of saxofonist die meespeelt.

Aankondiging

Er wordt steeds vaker gebruikt gemaakt van een video om een openingsdans visueel aan te kondigen dan wel te begeleiden. Steeds meer DJ’s & bands kunnen videoschermen meenemen.

Ingetogen openingsdans

Zijn jullie niet van die extraverte types die zonder gène in het openbaar durven op te treden? Of willen jullie wel een openingsdans, maar jullie zijn niet van die goede dansers? Ga dan voor een romantische dans (slow), zodat jullie geen ingestudeerde passen hoeven te maken. Laat de DJ, band of ceremoniemeester van te voren alle gasten erbij roepen en zorg ervoor dat de DJ of band direct erna met herkenbare knaller inkomt. Start bijvoorbeeld aan de Candelight versie van ‘Heaven’ van onze eigen Do. Snel daarna kun je dan de Dj de versie van DJ Sammy in laten mixen, waarop je gasten in kunnen springen. Gegarandeerd succes!

Geen openingsdans?

Zijn jullie helemaal niet zo’n snel stel dat graag in het middelpunt van de belangstelling staat; ook niet op je eigen bruiloft? Dan zie je misschien wel heel erg op tegen een openingsdans. Bedenk dan dat het natuurlijk geen moeten is. Want als je op zo’n belangrijke en leuke dag met buikpijn loopt vanwege de openingsdans, doe het dan niet.

Tip: Beter geen openingsdans dan een knullige! Want daar wordt misschien nog wel lang over nagepraat, maar niet in positieve zin…

Besluit je geen openingsdans te doen, maar wil je wel een dansfeest waar jullie gasten (en jezelf) lekker kunnen dansen. Denk dan aan een andere (spetterende) opening. Je kunt de band of DJ vragen om de opening te verzorgen. Zij kunnen uiteraard de feestavond aankondigen en aangeven dat er gedanst kan/mag worden.
Een idee is om jullie gasten op de dansvloer te vragen en pas als de dansvloer gevuld is aan jullie te vragen om de dansvloer te betreden. Je maakt dan toch een soort van ‘officiële’ entree op de dansvloer.

Andere ideeёn:

  • een bijzonder optreden van een (bekende) artiest, een openingsvideo of stukje.
  • Mensen inhuren om de openingsdans te verzorgen
  • Een brassband vragen om het feest te openen. Negen van de tien keer is hun muziek zo swingend, dat iedereen vanzelf begint te dansen!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *