Blogpost waarin de focus ligt op de moeders van het bruidspaar. Deze zijn natuurlijk onmisbaar tijdens de bruiloft en staan het bruidspaar altijd bij.

Even aandacht voor de moeders van het bruidspaar

Bruid en bruidegom staan natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling. Maar er zijn andere belangrijkste gasten, die we zeker ook niet mogen vergeten: de moeders van het bruidspaar!

De moeders van de bruid of bruidegom willen er op de huwelijksdag van hun kind extra goed uitzien.  Voor zichzelf, maar ook omdat ze willen dat hun dochter of zoon trots op ze is. Dus zowel qua kleding als make-up besteden ze vaak veel aandacht aan zichzelf.

Veel bruidsmodezaken hebben een speciale afdeling met kleding voor de bruidsmoeders. Heel handig, want terwijl de bruid aan het passen is kan de moeder alvast ideeën opdoen voor haar eigen kleding. De belangrijkste regel die bruidsmoeders moeten onthouden is dat de bruid die dag in het middelpunt van de belangstelling moet staan. En niet de moeder van de bruid of bruidegom.

Pas je aan als bruidsmoeder: laat de bruid stralen!

Het is daarom belangrijk dat de bruidsmoeder niet precies dezelfde kleur kiest als de bruidsjapon van haar (schoon)dochter. Ook voor de rest van de gasten geldt hetzelfde: niet in dezelfde kleur wit als de bruid. En wat ook belangrijk is: probeer je aan te passen aan kleur en stijl van de kleding van de bruid. Tenminste voor zover dit mogelijk is.

Welke kleur?

Voor veel dames zijn donkere kleuren, zoals zwart, de favoriete kledingkleuren bij uitstek. Ondanks het feit dat zwarte kleding vaak afkleedt, is het voor de feestelijke dag als de trouwdag ook leuk om te kiezen voor een lichte kleur, een mooie kleurcombinatie of voor ton-sur-ton of ombre tinten.

In het voorjaar geven veel bruidsmoeders de voorkeur aan pasteltinten, wat dit jaar ook een absolute trend is. Ook aardetinten, grijs en zilver leveren uiterst trendgevoelige plaatsjes op.

En om er die dag slank uit te zien hoeft er tegenwoordig niet gekozen te worden voor donkere kleding, het is veel belangrijker om te kiezen voor de juiste stoffen en modellen. Wanneer er toch gekozen wordt voor donkere kleuren is het wel aan te raden deze met leuke kleuraccenten of accessoires op te fleuren.

Accessoires

Er worden over het algemeen best veel accessoires gebruikt bij de kleding voor bruidsmoeders. Hoeden zijn met name erg populair. Misschien denken sommige moeders van te voren dat een hoed ze niet staat, maar de keus in hoeden is zo groot dat er voor bijna ieder gezicht wel een passend exemplaar te vinden is.

Verder is een sjaal een belangrijke accessoire. Deze geeft niet alleen een leuk effect aan de kleding, maar is ook nog praktisch. Vooral in de zomer of in het najaar is een sjaal ideaal als vervanger van een jas.

Andere accessoires zoals oorbellen, armbanden, kettingen en tassen mogen we ook niet vergeten worden.

De twee families samen op de foto

Niet alleen voor de groepsfoto’s of felicitaties in het stadhuis, maar ook voor het bruidspaar is het leuk om te zien hoe de wederzijdse families de kleding op elkaar afgestemd hebben. Probeer van te voren te bespreken wat de ‘andere’ moeder aan heeft en wat de bruid aan heeft. Het is ook heel normaal dat de dochter of zoon meegaat bij het kopen van kleding voor de bruidsmoeder.

Tips
  • Probeer je kleding pas te kopen in het seizoen van de bruiloft. Bijvoorbeeld wanneer de bruiloft plaatsvindt in november, ga dan pas in augustus winkelen, wanneer de najaarscollectie in de nieuwste kleuren en modellen bij de modezaken gepresenteerd worden.
  • Voor een optimale pasvorm is het verstandig om de kleding ongeveer 4 weken van te voren nog een keer te gaan passen in de winkel. Er kunnen dan eventueel nog kleine aanpassingen gedaan worden.
  • Laat je ook als bruidsmoeder goed raad geven door de mode-adviseuses in de winkel. Zij kunnen helpen bij het uitzoeken van een outfit die bij jou en het bruidspaar past.
  • Volgens de etiquette heeft de moeder van de bruid de eerste keus wat kleding betreft en de moeder van de bruidegom past zich daarop aan.
Tips voor de make-up van de bruidsmoeders

Op een wat rijpere huid kun je het beste geen al te dikke laag make-up gebruiken. Je wilt immers wel je sterke punten accentueren, maar je moet er niet op uit zijn om eventuele rimpels te camoufleren. Ten eerste zijn die niet iets om je voor te schammen en bovendien zijn ze met make-up nauwelijks weg te werken. Zeker poeder is uit den boze. Dit doet je over het algemeen eerder ouder dan jonger ogen. Bovendie, als poeder niet uiterst vakkundig wordt opgebracht, gaat het in de rimpeltjes zitten en dat accentueert ze juist.
Donkere, diepliggende lijntjes kan je wel een beetje wegwerken met een camouflagestift of een matterende foundation.

Couperose kan je verbergen door middel van een groene camouflagestift, met daar over een matterende foundation.

Gebruik geen make-up die glans geeft aan je huid, want glansmake-up accentueert rimpels.

Als je last hebt van een vette glans onder de ogen dan kun je deze weg deppen met een tissue of met een vet absorderend doekje.

Als je veel lijntjes tussen de lippen hebt, waardoor je lipstick uit kan lopen, dan kan je hiervoor een speciale crème gebruiken. Deze crème wordt aangebracht onder de foundation.

Als je wat ouder bent zullen je lippen wat kleiner geworden zijn dan ze vroeger waren. Ga de lippen echter niet overtekenen om ze groter te laten lijken; dit staat erg onnatuurlijk.
Zorg er bij het aanbrengen van de lipstick juist voor dat je de natuurlijke lijn van je lippen aan houdt.
Als je het erg vindt dat je lippen kleiner worden kan je ze beter op laten vullen. Dit ziet er altijd nog natuurlijker uit dan overtekenen.

NB:

Put on your dancing shoes bruidsmoeders! Want op het feest is het traditie dat de moeder van de bruid met de bruidegom danst, nadat het bruidspaar de dans heeft geopend.

Traditioneel haalt de bruidegom de bruid op bij het huis van haar ouders. Het is dan wel zo leuk als je ouders hun huis mooi versieren. De fotograaf zal dit moment namelijk zeker vastleggen en dat maakt de foto’s extra feestelijk. Er zijn hiervoor heel veel, hele toepasselijke decoraties verkrijgbaar. Zie: https://wedding-planet.shop/decoratie-artikelen

Samenwerking bruid en bruidsmoeders

Behalve samen de kleding uitzoeken, kunnen je moeder en schoonmoeder ook helpen bij het samenstellen of aanvullen van de gastenlijst. Het is heel goed mogelijk dat zij adressen hebben van familieleden die jij niet vaak ziet of aan mensen denken, die jij vergeten bent.

Ook op de ochtend van de bruiloft is het heerlijk om iemand die je echt kan vertrouwen in je buurt te hebben. De moeders kunnen bijvoorbeeld helpen met het aantrekken van de bruidskleding. Zowel van jou als van je eventuele bruidskinderen.

Ook is het fijn als ze tijdens de huwelijksdag stand-by staan en in geval van nood bijspringen. Je kunt dan denken aan een onverwachte vlek op je jurk, een ladder in je panty, een knoopje van het overhemd van de bruidegom, een bruidskind dat valt of moe wordt etc etc. Vaak weten zij dan raad en het helemaal prettig als zijn een tasje bij zich hebben met wat handige dingen zoals veiligheidsspelden, haarlak, vlek verwijderaar, reserve panty, wat make-up om indien nodig bij te werken etc etc.

Kortom: zowel tijdens de voorbereidingen als op de huwelijksdag kunnen jullie echt een team vormen. En dat is voor alle partijen heerlijk! En het maakt jullie band in de toekomst alleen maar sterker!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *