Geef elkaar meer dan enkel een trouwring voor jullie bruiloft.

Bruidssieraden: geef elkaar meer dan een trouwring

Je hebt tegenwoordig behalve trouwringen ook speciale bruidssieraden sets voor de huwelijksdag, zogenaamde bruidssieraden.

Het wordt dan ook steeds populairder om elkaar, behalve een trouwring, ook bijpassende bruidssieraden voor de huwelijksdag te geven. Te meer omdat dat dan voor altijd sieraden  zullen zijn met een hele speciale betekenis en gevoelswaarde.

En… de juiste bruidssieraden maken een outfit af! Voor de bruid kan je  denken aan een bijpassende ketting en oorbellen, eventueel aangevuld met een armband, broche of speciaal haar sieraad, zoals een kroontje of tiara.

Voor de bruidegom zijn er sieraden sets, die bestaan uit een ring en bijpassende manchetknopen en een das- of revers speld. Misschien een idee, zo’n bruidssieraden set als symbool voor het begin van jullie huwelijksleven (of als bewijs dat jullie budget gelukkig net zo groot is als jullie liefde voor elkaar, grapje)!

Wat je ook wel ziet is dat bruid en bruidegom elkaar een speciaal cadeau geven voor de huwelijksdag. Sommige zelfs met een dubbele lading. Denk aan de bruid die haar bruidegom (die nogal eens te laat kwam) een mooi horloge gaf met een kaartje erbij met de tekst ‘Don’t be late…’!

Vroeger was het trouwens voor de bruid en bruidegom ‘not done’ om een horloge te dragen tijdens de huwelijksdag. Tegenwoordig is dat zeker niet meer het geval. Integendeel: je hebt juist hele mooie bruidshorloges!

Sieraden voor bruidsschoenen etc.

Er zijn ook hele bijzondere ‘sieraden’ voor de huwelijksdag, waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt maar die wel net iets extra’s toevoegen. Denk dan bijvoorbeeld aan (strass)schoenstickers en andere schoendecoraties en bruidstatoeages.

Ook grappige dasspelden en manchetknopen zijn heel helemaal ‘hot’. Je hebt ze zowel met tekst als met grappige afbeelding en je kunt er heel veel mee zeggen. Bovendien levert het vaak leuke detailshots op voor de bruidsreportage.

Ook zijn er speciale sieraden (vaak broches) die op het handvat van het bruidsboeket kunnen worden aangebracht. Je kunt ze dan later ook op kleding of een handtas dragen.

Tips:
  • Het is het mooiste als je alle sieraden qua kleur en stijl afstemt op het thema van de bruiloft.
  • Zorg dat de sieraden die je als bruid draagt niet zo opvallend zijn, dat ze de aandacht te veel van de bruidsjapon afleiden. Sieraden moeten juist een mooie aanvulling zijn!
  • Je hoeft niet te kiezen voor hele dure sieraden met goud, diamanten etc. Je hebt ook hele betaalbare alternatieven. Het moet namelijk niet zo zijn, dat jullie je na de bruiloft wanhopig afvragen waarom jullie in hemelsnaam jullie budget zo overschreden hebben!
  • Wie weet hebben jullie wel een familie sieraad, dat een hele speciale betekenis heeft voor jullie huwelijksdag. Het is dan het mooist als je dat volledig tot z’n recht laat komen door er niet teveel andere sieraden bij te dragen.
  • Pas alle sieraden ruim voor de huwelijksdag al een keer samen met de jurk. Mochten sommige dingen toch niet zo goed bij elkaar passen, dan heb je nog alle tijd om iets anders uit te zoeken.
  • Als je een armband wil dragen, pas dan op dat er geen scherpe uitsteeksels aan zitten waarmee je de stof van je bruidsjurk kan beschadigen.
  • Het is ook leuk om de bruidsmeisje een sieraad te geven voor de huwelijksdag. Dan hebben ze meteen een blijvend aandenken aan jullie bruiloft.

Wedding Planet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *