Wel of geen kinderen op je bruiloft: dat is een gevoelige kwestie! Denk er goed over na wat je wil en sta achter je uiteindelijke beslissing!

Een gevoelige kwestie: wel of geen kinderen op je bruiloft?

Het ene bruidspaar vindt het super leuk om de hele dag kinderen om zich heen te hebben op hun bruiloft en het andere bruidspaar moet er niet aan denken.

Mocht je tot die laatste groep behoren, hoe ga je daar dan mee om? Het ligt vaak gevoelig. Zeker als er veel kinderen in je naaste omgeving zijn.

Dan kan het zelfs zou zijn dat je niet alleen met de vraag worstelt óf je bruidskinderen wil, maar ook wie en hoeveel en of je überhaupt wel wil dat mensen hun kinderen mee nemen.

Kies zelf

Of jullie er nu wel of niet voor kiezen om bruidskinderen te vragen en/of kinderen uit te nodigen op jullie bruiloft, neem die beslissing zo vroeg mogelijk. Dat voorkomt een heleboel lastige vragen van mensen waar je anders op dat moment (nog) geen antwoord op kan geven.

En bepaal zelf wat je wil! Laat je niet beïnvloeden door anderen, want het is jullie dag! En als jullie eenmaal een beslissing hebben genomen, houd je daar dan ook aan. Mensen merken anders jullie twijfel en gaan misschien toch proberen jullie om te praten. Dat maakt de kwestie alleen maar lastiger.

Geen kinderen

Veel bruidsparen vragen zich af of het wel gepast is om geen kinderen te vragen. Nou, dat is het zeker. Het is jullie dag! Vroeger moesten mensen zich aan allerlei tradities en etiquette regels houden, maar dat is al lang verleden tijd. Het is nu juist trend om van de huwelijksdag een dag te maken met een eigen, unieke invulling.

Bruidskinderen passen ook niet altijd helemaal bij een formele bruiloft in een traditionele omgeving als een statig kasteel of een chic landhuis. Ben je van plan je bruiloft zo te vieren, dan doe je de kinderen en hun ouders er waarschijnlijk niet eens een plezier mee om ze uit te nodigen. Vooral jongere kinderen houden het vaak niet vol om heel lang stil te zitten, rustig te zijn, zachtjes te moeten praten en/of niet te mogen rond rennen.

Maar ook als jullie bruiloft minder formeel is, hebben jullie alle recht om te beslissen geen kinderen uit te nodigen. Zorg er alleen wel voor dat jullie dit tijdig, duidelijk en liefst met uitleg communiceren. Het is het beste om de mensen die het betreft uit te nodigen of op te bellen om deze kwestie persoonlijk met ze te bespreken. En… wie weet doe je sommige ouders wel een groot plezier met jullie beslissing om geen kinderen uit te nodigen. Het geeft ze de gelegenheid om weer een keer zonder hun kids op pad te gaan!

Wel kinderen

Zijn kinderen wel welkom op jullie bruiloft, geniet dan ook met volle teugen van. En zorg er voor dat zij ook de dag van hun leven hebben! Dat kan door voor voldoende afleiding en entertainment te zorgen. Ook een eigen ruimte waar ze kunnen spelen, gamen, knutselen of film kijken is heel prettig voor ze. En… ook de liefde van de kinderen gaat vaak door de maag. Zorg dat er ook eten is dat speciaal op hen wordt afgestemd. En met de tegenwoordig zo populaire sweet table (tips: http://bit.ly/2lXcVSi ) doe je ook hen een groot plezier!

Je kunt ze ook speciale taken geven, zoals strooien of een alternatief hier voor (tips: http://bit.ly/2lDpRBx), het gastenboek beheren (zie: http://bit.ly/2mXhhOc) en de bedankjes uitdelen (tips:  http://bit.ly/2iAA1NM)

Als dank zullen zij dan voor heel wat leuke momenten, herinneringen en foto’s zorgen!

 

Wedding-planet

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *