Mooie en elegante handen van de bruid. De bruid draagt bruidshandschoenen voor haar bruiloft.

Mooie handen, nagels en eventueel handschoenen zijn een must

Op de huwelijksdag wil iedere bruid er natuurlijk mooi uitzien. Mooie handen en nagels mogen hieraan niet ontbreken.

Stel je eens voor dat je straks al je gasten de hand moet schudden met handen die er onverzorgd uitzien. Zorg er daarom voor dat je handen er mooi uitzien.

Ongeveer twee maanden van te voren wordt het tijd om een afspraak maken met de manicure en om na te gaan denken over hoe je wilt dat je nagels er uit zien op je trouwdag. Je handen zijn tijdens de huwelijksdag namelijk veelvuldig in beeld.

Eén van de mogelijkheden om je handen er verzorgd uit te laten zien is het dragen van handschoenen. De keuze is groot en handschoenen voegen iets toe aan de japon en zijn daarom nog steeds erg populair bij bruiden. Vooral bij japonnen met korte mouw geven handschoenen vaak extra cachet aan de japon. Tijdens de huwelijksdag worden de handschoenen pas uitgetrokken bij het aanschuiven van de ring. Mooie of opvallende handschoenen kunnen een echte ‘eye catcher’ zijn.

Korte handschoenen

Een voordeel van korte handschoenen is dat ze makkelijker uit te trekken zijn bij het uitwisselen van de ringen. Lange handschoenen daarentegen kunnen een extra stijlvol accent geven aan een mouwloze of strapless japon. Ook kan je er kleine oneffenheidjes etc. mee verbergen.

Voordat je een handschoen uittrekt, moet je ze met de andere hand even vinger voor vinger lostrekken. Zo krijg je ze makkelijker uit en voorkom je dat je de vaak tere handschoenen scheurt of in een onelegante, hoewel misschien wel hilarische, worsteling met je handschoenen verzeild raakt.
Als je problemen met het aanschuiven van de ring echt wilt vermijden, kan je kiezen voor mitendes. Dit zijn lange handschoenen zonder vingers. De handschoen wordt met een bandje om een vinger op zijn plaats gehouden. Meestal zit het bandje om de middelvinger, zodat de ringvinger in ieder geval vrij is.

Feliciteren zonder stress

Als je last hebt van klamme handen, iets wat vaak door stress nog erger wordt, dan zijn handschoenen de oplossing. Je kunt dan tijdens het feliciteren iedereen rustig een hand geven, zonder dat men merkt dat je klamme handen hebt.

Handschoenen voor heren

Als de bruidegom een jacquet draagt dan horen daar volgens de etiquette grijze glacé of suède handschoenen bij. De bruidegom hoeft de handschoenen niet daadwerkelijk aan te trekken, maar houdt ze losjes in zijn vrije hand tijdens de huwelijksceremonie. Op de receptie hoeft hij ze volgens de etiquette niet meer bij zich te hebben. Ook de andere mannelijke gasten die in jacquet komen, horen handschoenen bij zich te hebben. Dit zijn meestal de vaders van het bruidspaar, de getuigen en de ceremoniemeester.

Trouwen met de handschoen

Als de bruid en de bruidegom op de trouwdag niet samen konden zijn, werd er met de handschoen getrouwd. Dit kwam vroeger nog al eens voor omdat de bruidegom bijvoorbeeld zeeman was en er tijdens zijn verlof een ‘ongelukje’ gebeurd was. Omdat het kind dan toch de naam van de vader moest dragen, werd er met de handschoen getrouwd. Bij de huwelijksceremonie werd een handschoen gebruikt om de bruidegom te vertegenwoordigen. Dit ‘trouwen op afstand’ komt gelukkig in onze moderne tijd niet meer voor, want erg romantisch kan je het niet noemen.

Welke handschoen past bij de japon

De meeste bruidsmodezaken hebben een ruime collectie bruidshandschoenen in huis. Als je een japon hebt uitgezocht, dan kan je daar eventueel ook bijpassende handschoenen bij proberen. Welke handschoenen er het beste bij staan, is afhankelijk van de kleur, stijl en stofsoort van de japon. Bij een drukke japon kun je het beste voor een wat eenvoudiger handschoen kiezen, omdat het anders misschien wat rommelig gaat ogen.

Kies je daarentegen voor een wat soberder japon, dan kunnen fraai bewerkte handschoenen juist voor een heel mooi effect zorgen. Voor wat betreft de stof kun je er voor kiezen om deze helemaal op de japon af te stemmen of juist voor een tegengesteld effect te kiezen. Datzelfde geldt voor de kleur. Het kan bijzonder modisch staan om de accessoires voor de bruidsjapon in een contrasterende kleur te kiezen. In dat geval moeten ook de handschoenen in deze contrasterende kleur gekozen worden. Kies je voor een witte japon en witte handschoenen let er dan goed op dat de verschillende kleuren wit helemaal in overeenstemming zijn met elkaar. Want het ene wit is het andere niet. En als er maar één nuance verschil in zit, kan dat de donkerste kleur wit heel groezelig laten ogen.

Een goed advies is goud waard

Net als voor het uitzoeken van de japon geldt dat deskundig advies van groot belang is. De meeste verkoopsters in gespecialiseerde bruidsmodezaken weten uit ervaring wat wel en niet bij elkaar past. Zij kunnen je daarom niet alleen goed helpen bij het uitzoeken van de bruidsjapon, maar ook bij het kiezen van de meest geschikte bruidsaccessoires. Want tenslotte is voor iedereen maar één ding echt belangrijk en dat is dat jij er straks op je huwelijksdag als een stralende en zelfverzekerde bruid bij loopt!

Nagelverzorging

Bruiden die liever geen handschoenen dragen kunnen terecht bij een schoonheidsspecialist of nagelspecialiste. Je hoeft voor mooi verzorgde handen echter niet speciaal naar de schoonheidsspecialist. Je kunt het natuurlijk ook zelf doen of door een vriendin laten doen.

Voor mooie handen is het van belang dat je nagels er goed verzorgd uitzien. Hierbij hoort niet alleen het vijlen en het lakken van de nagels. Er komt meer bij kijken. Het is verstandig om na het vijlen van de nagels eerst je handen in te smeren met een handcrème. Vervolgens kun je het best je nagels lakken met een beschermlaagje, oftewel een basecoat. Als deze droog is hebben je nagels een mooi glimmende laagje. Je kunt dan ofwel je nagels zo laten ofwel je nagels met een mooi kleurtje lakken. Zorg er wel voor dat de kleur van de nagellak bij de jurk, make-up, bruidsboeket en andere accessoires past.

Hou er rekening mee dat de kleur van de nagellak er in het potje anders uitziet dan op je nagels. Probeer daarom dan ook de kleur van de nagellak eerder uit dan de dag voor of op de dag van je huwelijk. Om het geheel af te maken kun je een topcoat over je nagels lakken voor een glimmend effect. Dit is echter niet noodzakelijk. Voor bruiden die op de huwelijksdag lange mooie nagels willen hebben, maar die dat zelf niet hebben, zijn er genoeg mogelijkheden. Zo zou je kunnen denken aan kunstnagels, maar dit is niet de enige manier om aan lange nagels te komen.

Tegenwoordig kun je bij de meeste nagelspecialistes vragen of zij je nagels langer willen maken. Dit doen zij dan wel met kunstnagels, maar deze worden niet gewoon opgeplakt maar als het ware samengevoegd met je eigen nagels. Dit geeft een heel natuurlijk effect en ziet er schitterend uit ook. Wil je echt iets bijzonders dan kun je ook voor extra fraai bewerkte nagels kiezen. Je kunt dan denken aan bloemetjes, pareltjes of zelfs kleine afbeeldingen.

Tip 1:

Bruiden die een extra probleempje hebben, zijn de nagelbijtsters. Hoe leer je dat tijdig af? Zeker als je het toch al druk hebt met alle voorbereidingen en de mogelijke pre-huwelijksstress. Lukt dat niet of wil je er niet eens aan beginnen om het op dat moment af te leren, dan ben jij sowieso de aangewezen persoon voor kunstnagels!

Tip 2:

Zorg dat je op de huwelijksdag een nagelvijltje in je tasje hebt.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *