Het bruidsboeket is een hele belangrijke accessoire. Het kan perfect het kleurthema van jullie bruiloft weergeven. En er zijn hele leuke nieuwe trends!

Het bruidsboeket: trends en kleuren

Een bruidsboeket is eigenlijk een soort kunstwerkje van bloemen. De trend is om het steeds meer aan te passen aan de stijl van het bruidspaar en de sfeer waarin de huwelijksdag gevierd wordt. Ook originaliteit wordt steeds belangrijker.

Dat kan ook steeds beter omdat er tegenwoordig -naast het feit dat vrijwel alle bloemen het hele jaar door verkrijgbaar zijn- zoveel bijzondere en aparte bloemsoorten en bijpassende decoratie materialen verkrijgbaar zijn. Hierdoor raken bloemisten geïnspireerd en worden steeds meer gestimuleerd om voor elke bruid een creatief, persoonlijk bruidsboeket te maken.


Bijna alle bloemen zijn geschikt voor een bruiloft, maar sommigen hebben ook nog een speciale betekenis. De roos omdat het de bloem is van de liefde, de Calla door de klassieke uiterlijk in combinatie met haar maagdelijk witte kleur en de pioenroos vanwege de romantische uitstraling. Bovendien staat de pioenroos symbool voor liefde, gelukkig leven en gezondheid. Door zijn ronde vorm is de pioenroos bij uitstek geschikt voor een rond boeket, zoals een biedermeier.

Vormen

Bruidsboeketten zijn sowieso in veel verschillende vormen te schikken. De meest voorkomende is het bruidsboeket in biedermeier vorm. Dit is een klein, rond boeket, waarbij de bloemen dicht bijeen gestoken worden.

Een wat groter en speelser boeket is de watervalvorm. Dit boeket heeft een compacte kern, waaruit een aantal takjes, bloemen en slierten speels naar beneden vallen.

Een boeket in druppelvorm is van boven breed opgemaakt en loopt uit op een punt.

Een andere leuke vorm is het boeket aan een ring, die je om je pols kunt dragen. Zo hou je je handen vrij.

Als je echt iets aparts wilt, kies je voor een boeket in de vrije vorm. Hierbij is letterlijk alles mogelijk en er kunnen ook velerlei materialen in gebruikt worden, zoals veertjes, linten, vruchten, bamboe, kaneelstokjes, etc.

Tip: Vraag ook naar de manier waarop het boeket wordt gebonden, want dat is van belang voor de houdbaarheid en de zwaarte van het boeket.

Etiquette

Volgens de etiquette draagt de bruid haar boeket in de vrije hand. Als zij aan de rechterarm van de bruidegom loopt draagt ze het dus links en als zij aan de linkerzij loopt draagt ze het rechts.
Tijdens de huwelijksvoltrekking kan je het bruidsboeket even in bewaring geven bij je bruidsmeisje of het voor je op tafel leggen. Tijdens de receptie ligt het boeket op een tafel waar iedereen het kan bewonderen. Tijdens het diner ligt het boeket voor de bruid op tafel.

Trends

Bloemen op je bruidstaart of in je haar:
En dan moet je niet denken aan een enkele losse bloem. De trend is juist uitbundig versieren met verse bloemen! Ook je bruidskapsel en je bruidstaart!

Veldboeketten:
Dit is een trend die naadloos aansluit bij het thema festival en Bohémian! Het zijn vaak een tikje nonchalant ogende boeketten met een romantische uitstraling. Veelal gemaakt van seizoensbloemen en trendy groensoorten, zoals olijftakjes, eucaliptus, pluimgipskruid en varens. Bijkomend voordeel is ook dat veldboeketten vaak relatief goedkoop zijn.

Heel veel kleine vaasjes en potjes met verse bloemen: afgestemd op de kleur van het veldboeket. Dat zie je vooral vaak bij bruiden die kiezen voor een relaxte buiten en/of een festival bruiloft. Ook de andere huwelijksdag decoraties kunnen hier perfect op worden afgestemd. Deze kleine vaasjes en bloempotjes kunnen ook opgehangen worden aan boomtakken etc. Het mooiste is het om hiervoor bruidslint te gebruiken. Ook bijpassende lampionnen, ballonnen en slingers met bloemenprint zijn qua huwelijksdag decoraties heel populair! Net als slingers van verse bloemen!

Trends die blijven

Bling Bling:
Dacht jij dat sieraden alleen om te dragen zijn? Tegenwoordig zie je de mooiste pareltjes en strassteentjes opduiken in bruidsboeketten. Deze bling bling wordt vastgelijmd op de bloemen, maar kan ook op stransparante draadjes worden bevestigd.

Exotisch:
Laat je bruidsboeketje inpakken in mooie bananenbladeren of kies voor een paar opvallende exotische bloemen in de kleur geel, fuchsia of oranje voor een tropische uitstraling.

Geen gewoon boeket:
Ook alternatieven voor het klassieke bruidsboeket zal je altijd blijven zien. Je kunt dan denken aan pommanders, bloemenmandjes en -last but not least- de polscorsage. Heel handig, want dan houd je je handen vrij om alle felicitaties in ontvangst te nemen!

Bruidsstoffen in het boeket of rond het handvat verwerken:
Met name met tule en organza kun je prachtige effecten sorteren! En ook linten kunnen een mooie toevoeging zijn.

Blijvende bruidsboeketten:
Een bruidsboeket hoeft niet van verse bloemen gemaakt te worden om mooi te zijn. Je hebt prachtige boeketten van zijden bloemen of boeketten gemaakt van knopen, schelpen, dennenappels, broches en/of andere wat alternatieve materialen. Het voordeel is meteen dat je dan een blijvend boeket hebt, dat je op een mooi plekje in huis kunt zetten.

Less is more:
Een enkele orchidee of een aantal bijzonder bij elkaar gebonden bloemen met mooie tule zeggen meer dan 1000 woorden. Stijlvol en modern!

Geen gewone corsage:
Wil je voor je gasten geen echte bloemen, dan kun je denken aan een corsage button of revers speld i.p.v. een bloemencorsage. Want die vlekken niet en blijven sowieso mooi, ook als het heel warm is! En… ze vormen ook na afloop nog een leuk aandenken aan jullie huwelijksdag!
Zie: http://bit.ly/2CX3j4a en http://bit.ly/2CuVOQU

Trendkleuren

Eén van de trendkleuren voor bruidsboeketten komend jaar is zacht zalm. Deze kleur is o.a. te vinden in anjers, alstroemeria, rozen, fresia’s, madeliefjes, tulpen en leeuwenbekjes. Het mengen van deze zachte romantische kleur met wit, ecotinten, en diverse groen- en houtsoorten soorten levert bijzonder trendy bruidsboeketten op.

Ook het gebruik van ecokleuren is populair. Zeker omdat deze heel mooi te combineren zijn met wit, ivoor en groen. Hier is het gebruik van pure materialen, texturen, vormen en kleuren belangrijk. Denk dan ook aan jute en touw.

Wat ook helemaal ‘in’ komt is Teal, een mooie mix van groen en blauw. De kleur Teal past heel goed bij de huidige trend van de jaren vijftig en onze voorkeur voor vintage producten.

Eveneens populaire kleuren voor het komend seizoen worden (en deels blijven) paars, roze, mint en aqua, veelal in combinatie met wit en natuurlijk wat verschillende groensoorten, takjes, veertjes of linten.

Een andere trend zijn bruidsboeketten, geheel bestaande uit diverse soorten witte bloemen waar iets bijzonders aan toegevoegd is. Je kunt dan denken aan een sieraad, bijvoorbeeld een erfstuk (zoals de broche van je oma), strassvlinders, schelpen, etc.

Ook zachte poedertinten zullen we vaak zien. Vooral bij de veldboeketten.

Tip:
Kijk ook eens op dit pinterest board (https://nl.pinterest.com/weddingplanetnl/). Hier vind je een heleboel foto’s van bruidsboeketten, die allemaal bedoeld zijn om inspiratie op te doen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *