Bruid met kousenbandje voor de bruiloft

Het verhaal achter en de tradities rond het kousenbandje

In vroeger tijden was een kousenbandje een noodzakelijk kwaad om kousen op hun plaats te houden.

En in de middeleeuwen was de kousenband ook een teken van de maagdelijkheid van de bruid. De vrijgezelle mannen begeleidden het bruidspaar naar de slaapkamer voor de huwelijksnacht en voordat het bruidspaar de slaapkamer in liep werd het kousenbandje door de bruidegom verwijderd.


Tegenwoordig is het veel eerder een pikant detail en één van de tradities die een bruiloft zo bijzonder maken. Kousenbandjes zijn te koop in verschillende materialen en kleuren, al of niet versierd met ruches, kant, veertjes, schelpen, sieraden etc.

Traditie

Met het dragen van een kousenbandje kun je ook nog een ander oud gebruik in ere herstellen.  Namelijk dat aan het einde van de avond de kersverse echtgenoot de kousenband van het been van zijn vrouw verwijdert en deze –zonder te kijken– tussen de ongehuwde heren van het gezelschap gooit. Het lot van degene die hem vangt, is bezegeld, want hij zal de volgende bruidegom zijn!

Tip:

  • Wil je wel een kousenbandje weg laten gooien, maar je eigen kousenbandje bewaren? Schaf er dan twee aan, zo duur zijn ze niet!
  • Wil je een heel persoonlijk kousenbandje? Laat er dan jullie initialen op borduren,
  • Als je een blauw accent in het kousenbandje hebt, dan heb je nog eens extra kans op geluk. Want dan voldoe je meteen aan één van de voorwaarden van het versje ‘Something old, something new, something borrowed, something blue’.
  • Ook voor het vrijgezellenfeest zijn er speciale kousenbandjes. Die hebben meestal wel een wat pikanter uiterlijk dan het kousenbandje voor de bruiloft!

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *