Moet er iemand de hele bruiloft bij het gastenboek blijven zitten?

Hoort er constant iemand bij het gastenboek te zitten?

Het beheren van het gastenboek lijkt in eerste instantie misschien helemaal niet zo’n leuke taak, maar veel bruidskinderen denken daar gelukkig toch anders over.

Zeker als je ze een leuk presentje in het vooruitzicht stelt en ze uitlegt hoe belangrijk het gastenboek voor jullie is.


De meeste bruidsparen vragen één of meerdere -wat oudere- bruidskinderen om het gastenboek te beheren. Zij moeten er -op een prettige manier- voor zorgen dat er niemand er langs komt zonder te tekenen. Het tafeltje met het gastenboek moet dus ook wel een beetje strategisch opgesteld worden. En als je alle gasten na afloop van de huwelijksdag een bedankkaartje wilt sturen, is het handig om degenen die het gastenboek beheren ook te vragen om te controleren of iedereen zijn adres er bij heeft gezet.

Tip 1:
Mochten de kinderen het zat worden, zorg dan voor een ‘reserveploeg’.

Tip 2:
Je kunt de ‘beheerders’ van het receptieboek ook een speciale (wegwerp)bruidscamera geven, zodat ze van elke gast die het boek tekent een foto kunnen maken. Dat kan later een hele leuke aanvulling blijken te zijn op de reguliere bruidsreportage en de kinderen hebben wat te doen.

Tip 3:
Ook kan je een fraai gedecoreerde schaal met snoepjes of kleine geschenkjes bij het receptiealbum zetten, die de bruidskinderen uit mogen delen.

Kortom: het is inderdaad helemaal niet zo’n vervelende taak voor bruidskinderen om het gastenboek te beheren!

Voorkom dat de inhoud saai wordt

Het is niet zo leuk als iedereen min of meer hetzelfde in het gastenboek zet. Maar het is voor gasten vaak lastig om origineel te zijn. Daarom hier wat inspiratie voor hen. Je kunt de vragen op een kaart of een (krijt)bord naast het gastenboek zetten of leggen:

– Wat wensen jullie het bruidspaar toe?
– Wat is je leukste of meest dierbare herinnering aan het bruidspaar?
– Kennen jullie een anekdote over het bruidspaar?
– Heb je een tip voor een goed huwelijk?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *