Bruid en bruidegom die onverwachts gefotografeerd worden. Onverwachtse momenten leveren vaak de leukste foto's op!

Onverwachte momenten leveren vaak de leukste bruidsfoto’s op!

En hoewel het huwelijk een serieuze aangelegenheid is, is een beetje humor en andere vormen van emotie op de huwelijksdag nooit weg.

Zeker niet omdat komische momenten vaak de leukste bruidsfoto’s opleveren, zelfs als ze door de haast en de spanning van de dag wat minder scherp zijn.

Maar je moet als fotograaf wel van goeden huize komen om de humorvolle momenten goed op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen.

Een professionele bruidsfotograaf

Het is mede daarom van groot belang dat de bruidsreportage door een  professionele fotograaf wordt gemaakt. Een ervaren bruidsfotograaf heeft namelijk niet alleen oog voor onverwachte foto momenten. Hij komt ook met ideeën over geschikte locaties om te fotograferen. En weet precies welke momenten en gebeurtenissen voorspelbaar mooie bruidsfoto’s kunnen opleveren. We noemen er een paar:

Emotions and kisses…


Het gemiddelde bruidspaar maakt heel wat tedere en gevoelige momenten mee tijdens de huwelijksdag. Het mag voor een fotograaf dan ook geen enkel probleem opleveren om een aantal hiervan vast te leggen. Deze bruidsfoto’s krijgen een extra dimensie als er met speciale belichting of andere kleur effecten gewerkt wordt. Ook zwart/wit bruidsfoto’s kunnen voor dit doel heel sfeervol zijn.

Trend op het gebied van bruidsfoto’s

De trend qua bruidsfotografie is op het moment zo, dat waar vroeger vooral statige foto’s gemaakt van het bruidspaar en de gasten, de nadruk nu vooral op spontane kiekjes ligt. Vooral de onderliggende emoties worden blootgelegd door het oog van de camera.
Ook is het laten maken van foto’s achter de schermen of snapshots erg populair als aanvulling op de reguliere reportage. Ook beelden van een vertederde moeder van de bruid die haar dochter helpt met aankleden, de glimlach van een trotse broer, de erehaag van juichende gasten, de romantiek tussen het bruidspaar of de spelende bruidskinderen zijn van onschatbare waarde.

Sfeerbeelden

De mogelijkheid om mooie sfeerbeelden te maken, creëert een goede bruidsfotograaf bijvoorbeeld door achtergronden te kiezen die passen in de sfeer waarin de huwelijksdag gevierd wordt. Een bruidspaar dat de romantiek hoog in het vaandel heeft staan, zal een romantisch decor weten te waarderen. Terwijl een trendy bruidspaar waarschijnlijk eerder voor aparte locaties en bijzondere bruidsfoto’s zal kiezen.

Stills

Ook zogenaamde ‘stills’ (dat zijn foto’s van voorwerpen) zijn een waardevolle aanvulling op de bruidsreportage. Beelden van de bruidsjapon die klaar hangt, het bruidsboeket, de ringen, de bruidstaart, de verschillende decoraties, het gastenboek, de give-away’s etc. etc., zijn onmisbaar als je op zoek bent naar een compleet en volledig fotoverslag van de huwelijksdag.

Bruidskinderen en speciale gasten

Bruidskinderen ontpoppen zich vaak als perfecte fotomodellen tijdens de huwelijksdag. Zij voelen zich mooi in hun prachtige kleding en belangrijk omdat zij het bruidspaar zo behulpzaam zijn bij een aantal belangrijke taken als confetti strooien etc. Ook zorgen zij veelal voor een groot aantal komische en ontroerende momenten. En dat staat ongetwijfeld weer borg voor een groot aantal prachtige foto’s.

Ook op de speciale gasten moet extra gelet worden, want daar wil je natuurlijk wel een aantal geslaagde foto’s van hebben. Denk bijvoorbeeld aan jullie oom en tante uit Amerika die speciaal voor jullie bruiloft uit Amerika over gekomen zijn. Om te zorgen dat dat gebeurt is het een aanrader om de fotograaf van te voren een lijstje te geven van de mensen waar sowieso foto’s gemaakt moeten worden.

Klikkende camera’s

Van het officiële gedeelte van de huwelijksdag worden de bruidsfoto’s in de meeste gevallen gemaakt door een professionele fotograaf. Maar het is ook leuk en belangrijk dat er foto’s gemaakt worden vanaf het moment dat deze fotograaf niet meer aanwezig is. Je kunt daarom vragen of de aanwezige gasten tijdens het trouwfeest foto’s willen maken. Leg bijvoorbeeld wegwerpcamera’s klaar op alle tafels, zodat iedereen zelf creatief aan de slag kan. Vaak leveren dit soort ideeën de meest spontane foto’s op. Voor jullie als bruidspaar dé manier om de dag te herbeleven vanuit het oogpunt van alle aanwezige gasten.
Nog leuker is het om een wedstrijdelement toe te voegen aan dit initiatief. Verzamel alle camera’s –met naam- in een grote mand bij de uitgang. Bekijk alle resultaten en beloon de maker van de origineelste foto met een ludiek aandenken of cadeautje!

Tip: Denk er wel aan om voor ’s avonds wegwerpcamera’s met flitslicht te kopen.

Fotoprops

Wat je tegenwoordig ook vaak ziet is dat er speciale (bruids)fotoprops worden aangeschaft om extra leuke foto’s te kunnen maken. Deze props nodigen mensen vaak uit om lekker gek te doen, waardoor je nog meer kans hebt op een hele bijzondere bruidsreportage!

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *