Bruid en bruidegom in rode kaplaarzen die dansen in de regen tijdens hun bruiloft.

Rood en regen brengen geluk op je trouwdag

Je hoopt natuurlijk op een stralend zonnetje op je huwelijksdag, maar als je in Nederland woont moet je realistisch zijn: het regent hier regelmatig.

Een hippe of originele bruidsparaplu is dus een absolute must-have voor de huwelijksdag. Maar… elk nadeel ‘heb’ zijn voordeel, want een Chinees bijgeloof zegt dat het geluk brengt als je een open, rode paraplu boven de bruid houdt. De kleur rood brengt trouwens sowieso geluk in de Chinese cultuur.

Daarom is de bruidsjurk in China vaak rood, net als een deel van de decoraties. En ook geld wordt aan het bruidspaar gegeven in rode envelopjes.

Geluk door geld geven

In Nederland brengt het geven van geld ook geluk! Zeker als je bruiloft wat duurder is uitgevallen dan gepland. Misschien kun je zelfs, om wat extra geluk af te dwingen, het geld in een rode enveloppendoos laten doen. Dat staat ook nog eens heel decoratief. Zeker als je de rest van de decoraties daar op af stemt.

Je kunt ook -als je van te voren al weet dat het die dag gaat regen- kiezen voor rode regenlaarzen! Dat brengt én geluk én levert hele leuke beelden op als je niet bang bent om even naar buiten te gaan voor de foto!

Liever niet nat regenen?

Ondanks dat regen geluk zou kunnen brengen, gaan we er toch van uit dat jullie liever niet nat regen op jullie huwelijksdag. Een goede paraplu is dan noodzaak bij slecht weeer. Maar welke paraplu kies je? Wil je een beetje een bijzonder exemplaar of juist een hele praktische? En kies je voor een effen paraplu die binnen het kleurthema van jullie huwelijksdag valt of heb je liever een romantische hartjes print?

We zetten de diverse mogelijkheden op een rijtje:

–      De meest populaire bruidsparaplu van het moment is de hartvormige paraplu.

–      Dan zijn er de handige, maar ook romantische duo paraplu’s, waar je makkelijk met z’n tweetjes onder kunt.

–      Dan heb je nog het ‘parapluutje van de koningin’: een doorzichtig bol exemplaar.  Dit model is speciaal ontwikkeld om je kapsel tegen storm en regen te beschermen, waar het trouwens ook zijn bijnaam aan te danken heeft. Want het kapsel van Beatrix moest destijds natuurlijk altijd goed blijven zitten!

Kortom: niemand hoeft last te hebben van de regen op jullie bruiloft en iedereen kan precies de paraplu kiezen die het beste op zijn of haar wensen aansluit!

Tip: Denk ook aan jullie gasten en zorg voor een aantal extra paraplu’s!

 

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *