Sluit je trouwdag goed af met een trouwfeest met een spetterend einde!

Een spectaculaire afloop van de huwelijksdag!

Formeel verlaat het bruidspaar onopgemerkt en in stilte het feest. Maar in de praktijk is het al sinds jaar en dag zo dat het vertrek van het bruidspaar allesbehalve onopgemerkt plaatsvindt.

Sterker nog: hoe spectaculairder, hoe beter! Meestal luidt het vertrek van het bruidspaar namelijk ook het einde van de huwelijksdag in. En daarom wordt dit vertrek meestal tijdig en luidkeels aangekondigd door de ceremoniemeester.

De gasten kunnen dan op passende wijze afscheid nemen en het bruidspaar uitzwaaien. Zij worden bijvoorbeeld door de gasten naar buiten begeleid, waar wellicht een met ‘Just Married’ decoraties versierde auto klaar staat (zie de tips hierover later in dit artikel).

Op het moment dat het bruidspaar naar buiten komt en naar de auto loopt, is het leuk als er met confetti gestrooid wordt. Liefst uit zogenaamde wedding canons, omdat dat een veel grootser effect geeft. De  gasten kunnen ook met feeststerretjes zwaaien of een wolk van kleine fonkelende zeepbelletjes uit zogenaamde bruidsbellenblazers blazen.

Soms wordt bij het vertrek van het bruidspaar zelfs vuurwerk afgestoken. Dan is er helemaal sprake van een letterlijk en figuurlijk knallend einde van de huwelijksdag!

Wensballonnen

Wat ook helemaal van nu is, is het oplaten van wensballonnen. Dat zorgt sowieso voor een ‘WOW-effect’! Je kunt iedereen een eigen wensballon geven en een viltstift. Jullie gasten kunnen dan een wens voor jullie -of voor henzelf- op hun wensballon schrijven. Wie weet wat voor effect dat op jullie en hun toekomst heeft….

Nog even een ‘verrassingsversnapering’

Als jullie feest tot laat in de avond of misschien zelfs tot in de kleine uurtjes duurt, kan je overwegen om aan het eind van de avond koffie met belegde broodjes te laten serveren. Deze geste zal zeker gewaardeerd worden door gasten die van ver komen en nog helemaal terug naar huis moeten.

Maar ook in andere gevallen is het een leuke gezamenlijke afsluiting van de avond en meestal vinden koffie en broodjes na een lange avond gretig aftrek. Overigens verminderen ze niet –wat vooral van koffie nogal eens gedacht wordt- het alcoholpercentage in het bloed. Wat ook leuk is, is om een mand appels bij de uitgang neer te zetten. Vooral als deze appels zijn voorzien zijn van een huwelijksdag sticker. Bijvoorbeeld met de tekst ‘Een appeltje voor de dorst’ en de namen en/of trouwdatum van het bruidspaar er op.

Nog meer verrassingen voor de gasten

Traditiegetrouw kregen de gasten bij vertrek van een huwelijksdag altijd bruidssuikers. Tegenwoordig worden er in plaats van de traditionele bruidssuikers meestal kleine –veelal praktische- cadeautjes aan de gasten gegeven. Er is inmiddels dan ook een enorme keuze aan kleine –en wat grotere- bedankjes voor bruiloftsgasten. Welke geschenkjes jullie kiezen, is uiteraard afhankelijk van jullie smaak en budget. Voor niet te dure en tevens bruikbare presentjes waar mensen langere tijd plezier van kunnen hebben, kun je denken aan een kaarsje, flesopener, zakspiegeltje, fotolijstje of fotohouder, een memoclip, een bladzijdewijzer, een gelukspoppetje voor aan een mobieltje etc. Deze kun je eventueel laten voorzien van een gepersonaliseerde sticker met bruidsafbeelding, foto, jullie namen en/of trouwdatum.

De versierde auto

Vaak is de auto waarmee je als bruidspaar aan het eind van de dag vertrekt met speciale autodecoraties zo versierd dat het voor iedereen duidelijk is dat jullie ‘Just Married’  zijn. Het versieren van de auto is een mooie taak voor jullie familie en vrienden. Hierbij wat tips: de auto kan onder meer versierd worden met ballonnen. Het geeft een mooi effect als deze gebundeld worden. De linten van de ballonnen kunnen samengebonden worden maar er bestaan ook speciale netten voor, zo vormen ze een mooie tros en kunnen niet losraken en wegdrijven.

Er zijn ook speciale ballonnen strips, waarmee op eenvoudige wijze een ballonslinger gemaakt kan worden. Ook kan de auto versierd worden met wedding pompons en linten. En natuurlijk mag ook een bord met ‘Just Married’ niet ontbreken. Alle versieringen op de auto kunnen het beste met papieren behang plakband op de auto bevestigd worden. Dit laat -als je het niet te lang laat zitten- geen lijmresten achter.

Je hebt ook speciale windowmarkers, waarmee je op eenvoudige wijze –al dan niet creatieve- teksten op de autoramen kunt schrijven. Deze laten absoluut geen vlekken achter en zijn met een vochtige doek eenvoudig te verwijderen. Ook zijn er speciale antennedecoraties verkrijgbaar, net als speciale minivlaggenlijnen met zuignapjes voor de ramen en bruidsknuffels met zuignapjes. Als je in één keer klaar wil zijn kun je ook overwegen om een compleet pakket, een zogenoemde ‘bruidsautodecoratie set’, aan te schaffen. Zo’n pakket bevat alle mogelijke versieringen bedoeld voor de auto waarmee het bruidspaar vertrekt.

 

Blikken achter de auto

Vroeger geloofde men dat boze geesten zich in de nabijheid van mensen ophielden tijdens bijzondere gebeurtenissen, zoals een huwelijk. Het was erg belangrijk dat deze boze geesten geen invloed zouden krijgen op bruid en bruidegom zodat hun huwelijk onder een goed gesternte van start kon gaan. Men geloofde dat men door het maken van veel lawaai de geesten kon verjagen. Daarom werden er oude conservenblikken achter de auto gebonden. Deze werden zodra de auto ging rijden over de straat gesleept en maakten zo een hels kabaal. Maar omdat deze blikjes ook nog wel eens beschadigingen aan de auto opleverden, is men heden ten dage overgestapt op wat minder schadelijke manieren om de auto van het bruidspaar te versieren.

De gewoonte om blikken achter de auto te binden vindt zijn oorsprong in de tijd dat men blikken achter de koets van het pasgetrouwde paar bond om zo de geesten weg te jagen. In Suriname bestaat de bruidsstoet uit een rij luid toeterende auto’s. In Amerika bindt men ook blikjes en ander rammelende spullen achter de auto. In Siberië en Marokko en vroeger ook in Engeland, schoot men geweren af en in China pijlen.

 

Dat verwacht niemand

Een trend die uit Amerika is over komen waaien is het zogenaamde ‘Trash the Dress’. Dat betekent dat de bruid aan het eind van de avond iets doet wat haar bruidsjurk compleet ruïneert. Onnodig om te zeggen dat het een spectaculair effect oplevert als het bruidspaar in zee springt of als de bruid in haar bruidsjapon een rondje in het zwembad gaat zwemmen. Zorg er wel voor dat de fotograaf van te voren op de hoogte is gesteld. Want zo’n moment moet natuurlijk wel voor eeuwig worden vastgelegd. En de ceremoniemeester moet –zonder te verklappen wat er gaat gebeuren- zorgen dat alle gasten op tijd opgetrommeld zijn om deze gebeurtenis met eigen ogen te aanschouwen!

Kortom: al deze dingen kunnen voor een spectaculaire afloop van de huwelijksdag zorgen!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *