Een desert tafel met veel lekkernijen is erg belangrijk na het huwelijk.

Suiker & het huwelijk; van bedankje tot sweet table

Suiker is meer dan een zoetstof en het is -o.a. in de vorm van bruidssuikers- al jarenlang verbonden met het huwelijk.

Dat komt omdat suiker vroeger symbool stond voor voorspoed en vruchtbaarheid. Vandaar dat op veel huwelijken ook nog steeds snoepgoed in een mooie verpakking wordt uitgedeeld op de huwelijksdag. Vroeger was suiker trouwens een vrij kostbaar goed, vandaar dat het uitdelen van snoepgoed als gul werd gezien.


Bij de Hindoes op Bali is het dan ook gebruikelijk om bij bijzondere evenementen versuikerde (rijst-)offers te brengen aan de goden. En ook in Turkije is het de gewoonte om zoetigheden uit te delen na de plechtigheid. In Nederland werden vooral de aanwezige (bruids)kinderen getrakteerd op mooi verpakt snoepgoed. Ook werden de zoete snoepjes wel rondgestrooid op weg naar de kerk als symbool voor een kinderrijk huwelijk.

Sweet Tables

Een Sweet Table of Zoete Tafel is een unieke trend die is overgewaaid uit Amerika. En je ze ziet ze steeds vaker! En geen wonder! Wat een verwennerij! Zo’n mooi gedecoreerde tafel vol met zoetigheden, zoals taarten, cupcakes, cake pops, push up pops, koekjes, macarons, bonbons en lollipops! Je doet er de gasten natuurlijk een groot plezier mee! Niet alleen omdat het lekker is, maar ook omdat sweet tables een lust voor het oog zijn. Bovendien is het een leuke manier om te socializen. De gasten kunnen een aantal keer heen en weer lopen en bij het uitzoeken van de lekkernijen meteen een praatje aanknopen met andere gasten.
Sommige bruidsparen combineren de sweet table met de presentatie en het aansnijden van de bruidstaart (zie: http://bit.ly/2kBUF5z) en anderen maken er twee aparte huwelijksdag items van. Net wat je wil!

Styling van de Sweet Tables

De styling van de sweet table is meestal in hetzelfde thema en dezelfde kleuren als jullie bruiloft en het wordt vaak ook nog voorzien van details die belangrijk zijn voor jullie. Je kunt dan denken aan foto’s, tekstborden, etc. Je kunt de sweet table zelf inrichten, door de locatie laten verzorgen of een gespecialiseerd bedrijf in huren. En van die laatste komen er steeds meer!
En kijk ook eens op ons Pinterest Bord ‘Sweet en Dessert Tables’ om inspiratie op te doen. Zie: http://bit.ly/2fnVBqy

Trouwbedankjes oftewel give-away’s

Meestal krijgen de gasten na afloop van de bruiloft een give-away mee om ze te bedanken voor hun aanwezigheid en om ze een aandenken aan jullie bruiloft te geven. Oorspronkelijk bestonden deze bedankjes uit vijf in tule verpakte bruidssuikers. Dit aantal symboliseerde liefde, geluk, voorspoed, trouw en vruchtbaarheid.

Het meest geschikte moment deze bedankjes uit te delen hangt af van het dagprogramma van jullie bruiloft en ook wíe je ermee wil verrassen. Wanneer je ervoor kiest om alleen jullie dag gasten te bedanken, dan kun je de give-aways uitdelen na het diner of tijdens de bedankspeech van de bruidegom.
Je kunt ze ook gebruiken als (extra) decoratie van de dinertafel gebruiken, bijvoorbeeld door op of voor ieder bord mooi verpakt snoepgoed (zie: http://bit.ly/2fXOUtL) te leggen. Het staat helemaal perfect als je hierbij rekening met het (kleur)thema van de bruiloft.

Wanneer je ook de gasten die jullie receptie- en/of feest hebben bezocht wil bedanken, dan kun je na afloop daarvan de give-aways uitdelen.
Je kunt de bruidssuikers -of andere give-aways- zo neerzetten dat iedereen ze zelf kan pakken, maar het is ook een leuke taak voor de bruidskinderen om ze uit te delen en zo alle gasten persoonlijk te bedanken voor hun komst en bijdrage aan de mooiste dag van jullie leven!
Kijk ook eens hier: http://bit.ly/2yYqLLN

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *