De mogelijkheden met ballonnen zijn talloos voor je bruiloft! Maak handig gebruik van ballonnen voor je trouwerij.

De talloze mogelijkheden van bruidsballonnen

Ballonnen geven al snel een groots effect en de meesten zijn zowel binnen als buiten te gebruiken.

Versier bijvoorbeeld het (ouderlijk)huis, het bruidsvervoer, de trouw-, receptie- en feestlocatie, de bruidssuite etc. met verschillende mooie ballonnen.

Stem de kleur en opdruk van de ballonnen af op het (kleur)thema van jullie huwelijksdag en zorg zo voor een stijlvol geheel.

Door een aantal ballonnen aan elkaar te binden, creëer je op een speelse manier volume. Dat kun je doen met ballonlint, maar er zijn ook speciale strips verkrijgbaar. Zo’n strip is 5 meter lang en goed voor een lint van minimaal 100 ballonnen. Verder heb je nog snelsluiters met lint er aan, plakstrips en je kunt ook gewoon plakband gebruiken.

Je kunt ballonnen natuurlijk gewoon met lucht vullen, maar het vullen met helium geeft je weer hele  andere mogelijkheden qua huwelijksdag decoratie. Wat denk je bijvoorbeeld van een ‘plafond’ van mooie ballonnen met lange linten er aan? Dat kan weer als de ballonnen opstijgen door de helium.

Lucht of helium

Let altijd op of je ballonnen koopt die met lucht gevuld moeten worden of met helium. Het voordeel van helium is dat de ballonnen mooi ‘rechtop staan’. Nadeel is dat ze in steeds meer openbare gelegenheden verboden worden i.v.m. brandgevaar én dat ze weg kunnen vliegen. Dat laatste is de reden waarom ze regelmatig vastgelegd worden d.m.v. ballongewichten, die overigens ook weer in allerlei vormen en kleuren te koop zijn.

Om de helium ballonnen te vullen kun je speciale helium tankjes aanschaffen of ze ergens laten vullen.

Met lucht gevulde ballonnen kunnen bevestigd worden met touw, lint of plakband. Met dat laatste kun je ze ook op heel simpel ramen, deuren etc. plakken door een stukje plakband op te rollen, waardoor je de ene kant van het rolletjes plakband aan de ballon kunt plakken en de andere op het raam, de deur (of een ander glad oppervlak).

Je hebt ook hele speciale helium ballonnen, die je airwalkers noemt. Ze zijn er o.a. in de vorm van een bruid en bruidegom  en bruidsduiven. Zet ze neer in een ruimte en bij elk zuchtje wind ‘lopen’ ze door de ruimte, wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgt!

LED ballonnen

Gewone ballonnen zijn al feestelijk om te zien, maar LED ballonnen zijn pas echt spectaculair! Het  zijn in principe normale ballonnen, maar dan met een lichtje binnen in. Het lampje is LED en geeft dus veel licht, waardoor ze ook in het donker goed te zien zijn. Je kan zo extra sfeer creëren door de gewone lampen uit te doen en alleen de LED ballonnen licht te laten geven! Het staat ook leuk om ze  op verschillende plekken op te hangen -zowel buiten als binnen- en zo een gezellige en intieme sfeer creëren. Je kunt ze zelfs op water laten drijven. Normaal gesproken worden ballonnen overdag op gelaten, maar met LED ballonnen is het ook mogelijk om dat ‘s avonds te doen! De ballonnen kunnen ook eerst met helium gevuld worden en dan opgelaten worden. Je ziet dan allemaal lichtjes wegvliegen. Dat zorgt pas een spectaculair einde van de huwelijksdag!

 

Tips:
  • In plaats van echte duiven los te laten, kun je ook met al je gasten tegelijk een helium duif ballon loslaten. Iedereen doet dan een wens voor het bruidspaar, terwijl de ballon losgelaten wordt! Een helium duif is goede vervanger van een levende duif.  Deze witte duiven gevuld met helium, gedragen zich tijdens het oplaten bijna zoals echte duiven dat doen! Alleen vliegen ze langzamer en rustiger in vergelijking tot andere heliumballonnen en dat is alleen maar een voordeel. Bovendien is het ook nog eens een bio ballon. Door de samenstelling wordt deze afgebroken in slechts 10 dagen (in water) tot +/-100 dagen (onder droge omstandigheden). Zeker in vergelijking tot andere biologisch afbreekbare ballonnen, waar het jaren kan duren voordat deze zijn afgebroken, is de Helium duif 100% milieu vriendelijk te noemen.
  • Ook als tafeldecoraties staan ballonnen erg gezellig
  • De bruidsauto’s zien er ook meteen een stuk gezelliger uit met een paar ballonnen
  • Ook een ballonboog is heel decoratief en op veel plaatsen te gebruiken, bijvoorbeeld voor de voordeur of de ingang van de feestlocatie of decoratief achter de sweet table etc. etc.
  • Als er kinderen zijn op jullie bruiloft is het ook een leuk idee om die van een aantal ballonnen te voorzien. Vaak kunnen ze er heel lang mee spelen én leuk mee op de foto gaan!
  • En kijk ook eens op ons pinterestbord over ballonnen. Zie: http://bit.ly/2fFejGS

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *