Corsages voor de bruidegom zijn een zeer belangrijk accessoires voor de bruidegom tijdens de bruiloft.

Tips over corsages en originele alternatieven

Bij een bruiloft heeft de bruid een bruidsboeket en dragen de dag gasten, de bruidskinderen, de ceremoniemeester en de getuigen van het bruidspaar een corsage.

Met een corsage kun je laten zien wie er betrokken zijn bij de bruiloft. De gasten weten dan meteen wie ze kunnen feliciteren.


Corsages voor de gasten bestaan meestal uit één enkele wat grotere of twee wat kleinere bloemen, aangevuld met wat groen of andere materialen. De bruidegom draagt meestal een iets groter exemplaar dan de andere heren in het gezelschap. Het is het mooist als de corsages qua stijl en kleur zowel op het boeket van de bruid als op de rest van de huwelijksdag decoraties worden afgestemd.

Een bijzondere corsage kan bestaan uit meer dan alleen bloemen. Veel gebruikte materialen zijn gekleurd lint, vlindertjes, duifjes, schelpen, veren, parels, strass letters of figuren of andere grappige vondsten. Een corsage kan ook afgestemd worden op het thema van de huwelijksdag. Denk bijvoorbeeld aan een beach wedding of kersthuwelijk.
Om echt een geheel eigen corsage te hebben, besluiten sommige mensen om ze zelf te maken. Dat kan heel leuk en ook nog kosten besparend zijn!

TIP: De bruid kan ook een corsage ook aan haar handschoen, om haar pols of in het haar dragen.

Corsages worden door zowel de mannelijke als de vrouwelijke gasten links gedragen. Het verschil is dat mannen de corsage met de bloem naar boven dragen en vrouwen met de bloem naar beneden. Het is wellicht een aanrader om verschillende kleuren corsages te laten maken. Dit in verband met de vrouwelijke gasten die soms wat kritischer zijn en graag willen dat de corsage bij hun kleding past.

Tip: Als je voor corsages van zijden bloemen kiest, vormen ze nog lang na de huwelijksdag een mooi aandenken.

Meestal deelt de ceremoniemeester de corsages uit. De corsage kan worden vastgespeld op de kleding, maar tegenwoordig zijn er ook corsages met magneetjes verkrijgbaar om gaatjes te voorkomen.

Corsage buttons en reversspelden

Bang voor vlekken van de bloemen op je kleding? Kijk dan naar speciale corsagebuttons of reversspelden met of zonder tekst. Ze zijn er in talloze uitvoeringen: van grappig tot super romantisch en je kunt ze –heel simpel en zonder extra kosten- laten personaliseren door er jullie namen en/of trouwdatum op te laten zetten. En –los van de getoonde voorbeelden- kun je ook buttons laten maken met jullie eigen foto of afbeelding.
Een voordeel van buttons is bovendien dat ze minder zwaar zijn dan gewone corsages, waardoor kleding niet gaat trekken.
En ook het feit dat ze na afloop voor iedereen een blijvend aandenken vormen (buttons verleppen niet) en daarmee meteen een soort trouwbedankje zijn, is mooi meegenomen!

Tip: Denk ook eens aan corsage strikje. Deze zijn klein en fijn en veel gasten geven er alleen al daarom de voorkeur aan.

 

Wedding Planet

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *