Meestal zorgt het trouwvervoerbedrijf ook voor de versiering en decoratie van het trouwvervoer en de volgauto's. Maar je kan het natuurlijk ook zelf doen.

Inspiratie voor de versiering van het trouwvervoer

Vaak neemt een trouwvervoer bedrijf de versiering van de bruids- en volgauto’s voor haar rekening. Dus bespreek je wensen en voorkeur qua decoratie(kleur) ruim van te voren goed door.

Maar natuurlijk kun je ook zelf aan de slag om het trouwvervoer mooi te versieren! Bedenk dat hoge en grote bloemstukken het zicht en daarmee de verkeersveiligheid in gevaar kunnen brengen.

Linten, strikken, autovlaggen, slingers, kartonnen nummerborden en ballonnen zijn bij uitstek geschikt om de trouwauto mee op te versieren. Houd je voor een extra mooi effect aan het kleurthema van je bruiloft.

Linten zijn ideaal en niet te duur om het vervoer mee te decoreren. Auto decoratie linten kun je bijvoorbeeld in een V-vorm aanbrengen van de motorkap naar de zijruiten. Aan de spiegels en antennes kun je ook linten bevestigen, eventueel in combinatie met bloemen of ballonnen.

Als de door jullie uitgekozen auto of bus zich ervoor leent, kun je de grill versieren met bloemdecoraties in de vorm van jullie initialen, ballonnen, strikken of figuren in hartvorm.

Een hoedenplank kun je extra romantisch maken met bloemstukjes, losse bloemen, rozenblaadjes, confetti, ballonnen of bruidsknuffels. Of wat denk je van opvallende zijden bloemen, vrolijke teksten of kleine lichtjes die je in je aanstekercontact kunt pluggen?

Ook aan de binnenkant kan je speciale dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een picknickmand met lekkere dingen of een fles champagne.

Tip:
Een cabriolet is geweldig, maar houd wel rekening met het weer. Het zou jammer zijn als je de hele tijd met de kap naar beneden moet rijden. Zorg verder dat je haar windproof is voor een ritje in de cabrio. Het zou jammer zijn als je zorgvuldig opgestoken bruidskapsel in elkaar zakt door een spat regen of je je hoofdtooi verliest door een windvlaag. Zorg in ieder geval voor wat stijlvolle paraplu’s.
Pas getrouwd

Na afloop van de plechtigheid en/of na het feest is het tijd voor decoraties in de sfeer van de newly weds. De ‘gouden oude’ conservenblikken achter het vervoersmiddel zorgen tegenwoordig nog steeds voor de nodige hilariteit bij het vertrek van het bruidspaar, maar leveren jammer genoeg soms ook beschadigingen aan de auto op. Maar handgeschreven teksten die je met behulp van een window marker aanbrengt, bevestigde linten, raamvlaggen en grote stickers zijn ook een idee en die kunnen geen kwaad! Kijk voor meer inspiratie en ludieke versier ideeën in onze shop.

Auto van de newly weds

Vaak is de auto waarmee je als bruidspaar aan het einde van de dag vertrekt zo versierd dat het voor iedereen duidelijk is dat jullie pas getrouwd zijn. Het versieren van de auto is een leuke taak voor familie en vrienden.

Enkele tips:

  • ballonnen geven een vrolijk effect.
  • linten in combinatie met bloemen of ballonnen maken ook meteen duidelijk dat het hier om ‘newly weds’ gaat
  • wanneer je in één keer klaar wil zijn, zijn de complete autodecoratiesets voor het trouwvervoer een goed idee.
  • kartonnen nummerborden zijn makkelijk en voordelig!

Tip: Wanneer je kiest voor een bruidsauto en of volgauto’s zonder chauffeur dien je rekening te houden met de parkeermogelijkheden bij de diverse locaties. En voorkom dat minder validen een stuk moeten lopen of bruiloftsgasten dure parkeertickets moeten betalen, omdat de reguliere parkeergelegenheid bij de locatie niet voldoende ruimte biedt.

Antennes

Middels versiersels op de volgauto’s is het voor iedereen duidelijk dat het hier om een bruidsstoet gaat. Bevestig de corsages, (zijden)bloemen, ballonnen, tule, linten, trekstrikken of andere kunstwerkjes aan de bovenkant van de antennes. Om afgeknakte exemplaren van het trouwvervoer te voorkomen is het handig van te voren te testen of de gekozen versiering niet te zwaar is. Zorg ook voor goed bevestigingsmateriaal. Niets is vervelender dan dat alles van de antenne afvliegt als de auto zich in beweging zet. Het komt met nieuwe auto’s echter steeds vaker voor dat de antennes geïntegreerd zijn in de ramen. In dat geval kun je iets creatiefs doen met speciale window markers of stickers.

Tradities

Het vastbinden van conservenblikken achter de auto heeft een betekenis. Vroeger geloofde men dat eventuele boze geesten verjaagd moesten worden. En hoe krijg je dat beter voor elkaar dan met een heleboel herrie? In vroeger tijden bond men de blikken achter de trouwkoets van het pasgetrouwde paar om voorspoed en geluk af te dwingen. In Amerika bindt men ook blikjes en andere rammelende spullen achter de trouwauto. In Siberië en Marokko en zelfs in het oude Engeland loste men schoten en in China worden er pijlen afgestoken voor een gelukkig huwelijk.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *