Hakken voor de bruiloft. Tips over de hoogte en de onderkant van je bruidsschoenen.

Tips over de hak hoogte en de onderkant van je bruidsschoenen

Het is belangrijk om zowel op de hak soort als -hoogte van je trouwschoenen te letten en op de zool er van.

Sommige bruidsjaponnen vallen perfect als je een schoen met hogere hak draagt, terwijl een ander model  beter uitkomt met een plattere schoen. Dat heeft niet alleen met het model te maken, maar ook met de gebruikte materialen en de stijl van de jurk.

Doorpas afspraak

Neem de door jou gekozen bruidsschoenen mee als je naar je laatste doorpas afspraak gaat voor je bruidsjurk. Alleen dán weet je op je huwelijksdag echt zeker dat je jurk op de juiste lengte zal hebben. Té hoge hakken kunnen je jurk te kort doen lijken en bij te platte schoenen kun je het omgekeerde effect krijgen. En één ding is zeker: dat staat geen van beiden mooi!

Lengte van bruidegom

Is de bruidegom even lang als jij dan is een keuze voor een plattere hak het meest logisch. Bij een (veel) langere bruidegom kun je beter voor schoenen met een hoge(re) hak kiezen, maar ook dan geldt: ben je niet gewend om op hoge hakken te lopen, doe dat dan ook niet op je trouwdag! Je wilt niet wankelend of -erger-  vallend het huwelijk in. Maak het jezelf dus niet onnodig moeilijk en kies dan voor een lagere en/of wat bredere  hak.

Draagcomfort

Ook de zolen van je bruidsschoenen zijn belangrijk voor het draagcomfort. Hoe zachter en dikker die zijn, hoe langer je het zonder zere voetzolen en tenen vol houdt. Ook een inlegkussentje (die tegenwoordig in allerlei variaties bij elke drogist verkrijgbaar zijn) kunnen pijnlijke voeten of gedeeltes daarvan voorkomen.

Het inlopen van de schoenen is ook essentieel om het draagcomfort te verhogen. En om een gladde leren zool iets ruwer te maken en zo slippartijen te voorkomen, is het ook handig om de schoenen voor de huwelijksdag al één of meerdere keren gedragen te hebben óf om de zool voorzichtig wat ruwer te maken met wat schuurpapier. En een laatste –wellicht heel voor de hand liggende, maar vaak genegeerde- tip: koop je schoenen niet te klein!

Bijzonder extraatje

Wil je echt iets bijzonders? Kijk dan eens hier: http://bit.ly/15v333C De grappigie schoenstickers zijn verkrijgbaar met verschillende teksten en in verschillende kleuren. Ze vormen een leuke eyecathcher als je loopt, met je benen over elkaar zit of knielt in de kerk.

 

Wedding Planet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *