Bruid met mooie bruidsmade-up voor haar bruiloft.

Tips en trics voor een mooie bruidslook

Op de mooiste dag in je leven wil je er ook op je allermooist uitzien. Of je nu voor alleen wat lipgloss gaat of voor ‘the whole package’ qua bruidsmake-up, op jouw huwelijk zullen alle ogen op je gericht zijn! Dus een beetje extra aandacht besteden aan lijf en leden kan geen kwaad.

Met dit uitgebreide beauty programma en tal van handige tips voor de perfecte bruidsmake-up ben jij de belle op je eigen trouwfeest!

De juiste bruidsmake-up camoufleert je minder sterke punten en accentueert de sterke. Daarnaast moet het de hele dag goed blijven zitten. Een huwelijksdag is vaak een lange dag, waarbij je soms ook een traantje laat. Bovendien wil je er op alle bruidsfoto’s natuurlijk ook op je best uitzien, ook nog aan het einde van de feestavond.

Lieflijk of extravagant?

De keuze bruidsmake-up moet uiteindelijk in harmonie met je persoonlijkheid en de gekozen bruidskleding zijn. Bij een lieflijke, romantische japon past nu eenmaal een andere make-up dan bij een extravagante bruidsjurk. Maak ruim op tijd een afspraak met je visagist en vertel hoe jullie dag er uit komt te zien, wat je zelf in gedachten hebt en hoe de japon en het bruidsboeket eruit komen te zien. Van een bruid met een zwaardere make-up of opvallend rode lippen kijkt niemand anno 2013 meer op. Het belangrijkste is dat je je prettig voelt en dat de gekozen make up bij je persoonlijkheid past.

Schoonheidsspecialiste

Om de uiteindelijke bruidsmake-up goed uit te laten komen is een goede huidverzorging heel belangrijk. Elke huidtype vereist een andere aanpak. Het maakt voor de verzorging van je huid een heel verschil of je een droge, gevoelige, vette, gecombineerde of een onzuivere huid hebt. Natuurlijk heb je er in de voorbereidingen voor een mooie huid op je trouwdag alle baat bij om te weten welke verzorging jouw huid nodig heeft. Plan, vooral wanneer je last hebt van oneffenheden, een aantal afspraken bij een goede schoonheidsspecialiste. Ook ontharen en het verven van je wimpers en/of wenkbrauwen kun je beter enige tijd voor de bruiloft plannen, zodat er in ieder geval genoeg rust tussen de behandeling en de trouwdag zit.

 

Wij vroegen aanstaande bruiden: welke specialist bezoek jij voor je trouwdag?
Specialist Ja Nee
Kapsalon 95.7% 4.3%
Schoonheidsspecialiste 87.3% 12.7%
Zonnestudio 69.4% 30.6%
Parfumerie 35.5% 64.5%
Beautyfarm 22.0% 78.0%
Salon voor hairextensions 9.3% 90.7%
Afslankinstituut 8.4% 91.6%
Plastische chirurgie 1.6% 98.4%

 

Sporten

Echte sportfanaten weten het al langer: door te sporten word je fit, valt de eventuele huwelijksstress van je af en met een beetje geluk houd je er ook nog een (extra) mooi lijf aan over. Sporten is dus zowel goed voor je emotionele als je fysieke gesteldheid. Vooral in combinatie met goede begeleiding eventueel aangevuld met een persoonlijk sportprogramma op een sportschool boek je snel resultaat.

Work out!

Voor het beste resultaat begin je zo’n 10 weken voor de bruiloft aan je programma. Wedden dat het je een goed gevoel heeft. Dat je conditie zichtbaar verbetert en je de overtollige kilo’s er zo afrent op de loopband is mooi meegenomen natuurlijk. Iedere bruid in spé is wel eens onzeker over haar lichaam. Uit een enquête blijkt dat de buik wat dat betreft met stip op nummer 1 staat. Benieuwd naar de rest van het lijstje? Wij maakten een top-5 van meest gegeven antwoorden.

1. buik                    47,0%
2. benen                 12,3%
3. armen                   9,1%
4. borsten                9,8%
5. billen                     7,8%

Tip: Let op je eetgedrag en probeer extra veel water te drinken. Wanneer je sport is het zinvol daar nog een liter extra bij te drinken.

Sporten is gezond

Regelmatig sporten draagt -naast het mogelijke gewichtsverlies- tevens bij aan een verhoogde weerstand en een gezond en sterk lichaam. Verder heeft lichamelijke inspanning een positieve invloed op de geestelijke gesteldheid, zorgt het voor minder schommelingen in je gewicht en is het een goed antistressmiddel. Reden genoeg om meteen te beginnen!

Kiezen van een sportschool

Waar moet je nu opletten bij de keuze van een goede sportschool? Vraag bij een intakegesprek naar de vorm van begeleiding, het aantal apparaten en de variëteit hierin. Wanneer je eenmaal begonnen bent, is het belangrijk dat je goed begeleid wordt en je persoonlijke programma regelmatig geëvalueerd wordt.

Beauty plan voor aanstaande bruiden
  • Zorg voor genoeg rustmomenten tussen de drukke voorbereidingen in.
  • Drink voldoende water voor een stralende huid.
  • Eet gezond en wees matig v.w.b. de inname van snoep en vette snacks.
  • Een gezond kleurtje bouw je op met een zonnebankkuur of bruin-zonder-zon crèmes.
  • Onderga om de zes weken een gelaatsbehandeling. Hiermee kalmeer en hydrateer je de huid, zodat je gezicht tijdens je bruiloft goed gevoed is en straalt zonder oneffenheden.
  • Plan om de zes weken een manicure in. Hiermee verfraai je je eigen (kunst) nagels en voorkom je velletjes en gespleten nagels op de grote dag. Tijdens een behandeling worden je nagelriemen verzorgd, je nagels gevijld, gepolijst en oneffenheden weggewerkt.
  • Begin tijdig met sporten voor een gezond lichaam.
  • Laat je wenkbrauwen zes weken van te voren epileren en op de dag zelf bijwerken.
  • Voed je huid en handen regelmatig met vochtinbrengende crèmes.
  • Zorg voor mooi verzorgde voeten door aan afspraak te maken bij een erkende pedicure.
Mooie handen en nagels

Op de mooiste dag van je leven mogen mooie verzorgde handen en nagels niet ontbreken. Reken maar dat er wordt gekeken naar de hand die het bruidsboeket vasthoudt, de ring in ontvangst neemt en de huwelijksakte tekent. Dit zijn ook de momenten waarop je handen, vaak in close-up, gefotografeerd worden. Alle reden dus om te zorgen dat je handen en nagels er op je trouwdag perfect uitzien!

French Manicure

Bij deze ‘natural look’ krijgen je nagels een wit randje, waarna er over de gehele nagel een lichtroze lak wordt aangebracht. De laatste trend is French Manicure op je teennagels. Prachtig wanneer je open pumps draagt op je bruiloft of het jawoord op blote voeten geeft!

Kunst- of gelnagels

Je kunt voor je trouwdag ook speciale kunst- of gelnagels laten aanbrengen. Een uitkomst als je zelf geen mooie nagels hebt of een fervente nagelbijter bent! Er bestaan verschillende soorten kunstnagels. De bekendste zijn de zogeheten acryl- en gelnagels. De nagels kunnen desgewenst versierd worden met tekeningetjes, siersteentjes of zelfs kleine tekstjes. Een nagel groeit gemiddeld een halve tot een hele millimeter per week. Je kunt deze ‘uitgroei’ afhankelijk van de groei van je nagels eens per vier of zes weken laten opvullen.

Tip: Gezonde nagelriemen zijn de basis voor gezonde, mooie nagels. Voorkom gescheurde nagelriemen door deze met een bokkenpootje regelmatig terug te duwen.

Verwennerij

Er zijn verschillende mogelijkheden om je nagels en handen er op hun mooist uit te laten zien. Je kunt kiezen voor een manicurebehandeling, waarbij je handen en nagels verzorgd worden. Je nagels worden dan zo nodig geknipt en bijgevijld en ook je nagelriemen worden behandeld. Bij wat ruwere handen kan een peeling worden gegeven, waarbij de dode huidcellen verwijderd worden. Een echte verwennerij is de zogenaamde paraffinepakking.

Pedicure

Voeten worden vaak vergeten, maar dragen je lichaam als het ware en krijgen het dus soms zwaar te verduren. Vooral tijdens een lange trouwdag willen je voeten nog wel eens opzetten of pijnlijk aanvoelen. Verzorgen dus! Maak ruim voor je bruiloft een afspraak met een pedicure, want in prachtige bruidsschoenen horen natuurlijk mooie, goed verzorgde voeten. Een basis voetbehandeling bestaat meestal uit het knippen en polijsten van je nagels, het schoonmaken en verzorgen van je nagels, eventuele behandeling van ingegroeide nagels, likdoorns en kloven, verwijderen van overtollig eelt en een kleine voetmassage en het opbrengen van een fijne crème.

Zonnebank

Om gebruind en stralend je bruiloft te vieren, kun je natuurlijk eerst op reis naar een tropische bestemming, maar een zonnebankkuurtje is een prima alternatief. Afhankelijk van welk huidtype je hebt, is een kuur van tien dagen meestal voldoende voor een gezond ogend, gebruind resultaat. Las wel voldoende rustdagen in, zodat je huid kan herstellen. Snelbruinende crèmes kun je onder de zonnebank beter vermijden, omdat deze ervoor zorgen dat de huid meer UV-A stralen doorlaat. Ook speciale zonnecrèmes zijn overbodig, aangezien de zonnebank is afgestemd op de onbeschermde huid. Wel is het aan te raden om tijdens een zonnebankkuur regelmatig een bodylotion te gebruiken en je huid voldoende te hydrateren middels het drinken van water.

Zelfbruinende crèmes

Er zijn verschillende producten verkrijgbaar waarmee je een natuurlijk bruin tintje zonder zon kunt creëren. Deze zelfbruinende crèmes zijn zowel met als zonder beschermingsfactor verkrijgbaar. De bruine tint die je hiermee opbouwt, blijft ongeveer drie dagen zichtbaar. Probeer het product enige tijd voor de grote dag uit, om te zien wat het effect is op jouw huid.

Plastische chirurgie

Op je bruiloft zijn alle ogen op jou gericht. Als vanzelfsprekend wil je er speciaal deze dag goed uitzien. Je kunt natuurlijk een afspraak maken met een schoonheidsspecialiste, een zonnebank kuur nemen, afvallen, veel water drinken, sporten en gezond eten. Maar, met de opkomst van privé-klinieken is het laten uitvoeren van cosmetische ingrepen steeds makkelijker geworden en wordt de drempel voor het rigoureus aanpakken van bijvoorbeeld zadeltassen, onderkinnen en scheve tanden steeds lager. Programma’s als ‘Extreme Make-over’ maken ons steeds bewuster van onze schoonheid. Snijden of smeren? De keuze is aan jou!

Schoonheidsideaal

Met de ogen van Katie Holmes, de lippen van Angelina Jolie en het lichaam van Jessica Biel ben je de perfecte vrouw. Dat vinden althans de vrouwelijke klanten van plastische chirurgen in Beverly Hills. De verenigde artsen hebben de jaarlijkse wensenlijst van hun cliënten weer gepubliceerd. De meest gevraagde nieuwe neus was die van Katherine Heigl, uit Grey’s Anatomy. De kaak van Keira Knightley scoorde het hoogst en de huid van Paris Hilton was favoriet.
Bron: ANP

 

Wedding Planet

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *