bruidegom mode trends 2017

Trends en tips over mode voor de bruidegom 2017

Dé trends qua mode voor de bruidegom zijn (en voor een deel blijven): stijlvol chic of juist relaxed Bohémian of vintage.

En vooral bij dat laatste wordt er vaak een geheel eigen ‘touch’ aan een outfit gegeven. De mode voor de bruidegom wordt daardoor niet alleen steeds eigenzinniger, maar -op een leuke manier- ook verrassender!


De ‘shiny look’ gaan we ook weer steeds meer zien. Hiermee bedoelen we pakken met een glanzend effect. Heel modern is het kiezen voor een pak in ton-sur-ton schakeringen in plaats van uni-kleuren.

Slank silhouet

De trend van het slankere silhouet zet door anno 2017.
Met een slankere broek lijk je als een bruidegom optisch gezien wat langer. Dat is vooral handig voor een wat kleinere bruidegom.
Veel pakken zijn voorzien van metalen of fantasieknopen of andere bijzondere accenten en applicaties. Wil je je pak ook na de bruiloft nog dragen, dan kun je die er eventueel na de huwelijksdag afhalen en de aparte knopen wisselen voor ‘gewone’ knopen.

Tip: de broeklengte

De broek van het pak moet op de hak van je schoen vallen.
De meeste bruidsmodezaken evenals de in feestelijke kleding gespecialiseerde herenmodezaken, stemmen hun herencollectie af op de heersende trends voor bruidsjaponnen.
Zo kun je als bruidegom in ieder geval een ‘perfecte match’ vormen met de bruid. Naast je pak en stropdas kun je er ook voor kiezen om je accessoires aan te passen aan de kleur van de outfit van je aanstaande.

Tips over trendkleuren:

Los van zwart, zijn goud en pastelkleuren enorm in. Zwart is dan vooral op het kostuum zelf van toepassing. Pastelkleuren passen beter bij een bruiloft in Bohémian stijl en goud eerder bij trendy chic.
Bruin- en ecotinten zijn vooral heel leuk bij een bruiloft in vintage stijl.

Tip: kies voor krachtig

Wanneer je kijkt naar de huidige mode voor de bruidegom trends, dan zien we ook nog steeds heel veel donkere pakken in combinatie met een donker shirt en donkere accessoires. Dat staat niet alleen mooi, het geeft je ook een krachtige, stoere uitstraling.

Tip: welke kleur schoen past bij je kleur pak?

Onder een wit/ivoor of zandkleurig pak draag je een schoen in zachte kleuren, maar het dragen van cognackleurige schoenen en dito riem kan een verrassend effect geven.

Bij een zwart pak draag je zwarte schoenen en bij een donkerbruin pak zit je met alle kleuren bruin goed. Zwarte schoenen onder een donkerbruin pak -of omgekeerd- zijn af te raden combinaties. Een grijs pak vraagt om schoenen in dezelfde kleur of mooie zwarte schoenen.

Tip: hoe voorkom je kreuken?

Om te voorkomen dat je pak kreukt, kun je hem het beste vervoeren en bewaren in een kledinghoes. Deze wordt meestal bij het pak meegeleverd. Hiermee is je kostuum goed verpakt, beschermd tegen vlekken en beschadigingen en er is tevens ruimte voor je accessoires.

Om onnodig kreuken op je trouwdag te voorkomen trek je, als je gaat zitten, je jasje aan beide revers naar voren, zodat de brug van het jasje glad tegen de leuning van de stoel komt. In de auto kun je het beste je jasje uittrekken.

Tip: speelse accentjes

Het kan nooit kwaad om wat humor aan de huwelijksdag toe te voegen. Qua mode voor de bruidegom kan dat door kleine, speelse accentjes te leggen. Bijvoorbeeld door middel van schoenstickers. Dat kan ook nog eens hele leuke foto’s opleveren!

NB: Ook bretels en strikjes zijn enorm populair. Vooral bij festival en vintage weddings!

Tip: manchetknopen

Het staat chic om bij een belangrijke gebeurtenis, en dat is een bruiloft toch, te kiezen voor een overhemd met manchetknopen. En dat mogen best een beetje grappige of qua kleur opvallende exemplaren zijn.
Voor manchetknopen heb je nodig een overhemd met dubbele manchetten of een overhemd met enkele manchetten met knoopjes en gaatjes voor manchetknopen.

Tip: zakdoek

Het klink ouderwets, maar zorg voor een mooie witte, schone en gladgestreken zakdoek. Niet zozeer om je neus in te snuiten, maar om aan je bruid te geven voor het geval zij een traantje moet wegpinken. Ook is deze te gebruiken om eventuele transpiratie druppels van je voorhoofd af te deppen.

Tip: reserve overhemd

Als je een lange trouwdag voor de boeg hebt of je bent iemand die veel transpireert, overweeg dan een reserve overhemd voor de avond achter de hand te houden. Kies voor een katoenen of linnen stof, daarin transpireer je minder (vocht wordt beter opgevangen) dan in een polyester overhemd.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *