Vreemde verhalen over en rare tradities rond het huwelijk. Ze zijn leuk om te lezen en je te realiseren dat je het hier zo slecht nog niet hebt!

Vreemde verhalen en rare tradities rond het huwelijk

Bij de voorbereidingen op je huwelijksdag wordt je vaak omringd door mensen met allerlei wijze raadgevingen en goed bedoelde adviezen en krijg je soms verhalen over andere bruidsparen.

Wij doen daar met de volgende vreemde verhalen en tradities nog een schepje boven op.

Niet om alles serieus te nemen, maar wel omdat we weten dat de meeste aanstaande bruidsparen het leuk vinden om over anderen in dezelfde situatie zitten te lezen. En als je onderstaande verhalen leest, dan realiseer je je dat je het hier als aanstaand echtpaar zo slecht nog niet hebt!

Niet naar het toilet

Voor de meeste mensen is de huwelijksdag een dag van geluk, lekker eten en het begin van een periode van ontspanning. Voor de Tidong, een stam in het noorden van Borneo, is het huwelijk het begin van een drie dragen en nachten durende hel.

Het kersverse paar mag namelijk 72 uur niet naar het toilet. Ook mogen ze in die periode hun huis niet verlaten. Wanneer het kersverse echtpaar zich niet aan dit gebruik houdt, kan het volgens hun geloof een mislukt huwelijk, onvruchtbaarheid of zelfs de dood tot gevolg hebben. Om dit vol te houden wordt er door vrienden en familie voor gezorgd dat ze zo min mogelijk eten en drinken. De gedachte achter dit vreemde gebruik is dat wanneer het echtpaar zo’n groot ongemak kan doorstaan, ze het huwelijkse leven dat nog volgt gemakkelijk aankunnen.

Vetmesten

In veel landen is slank het schoonheidsideaal en gaan de meeste vrouwen tot het uiterste om op hun trouwdag slank voor de dag te komen. In Mauritaniё in Afrika geldt een heel ander schoonheidsideaal.
Hier geldt: hoe dikker, hoe beter. Om te zorgen dat de dames er op hun aantrekkelijkst uitzien op hun bruiloft, worden ze naar de zogenaamde Fat Farms gestuurd. Hier wordt een methode toegepast die Leblouh wordt genoemd.
Jonge meisjes worden structureel vetgemest door liters kamelenmelk en twee kilo gierst per dag te moeten eten. Als ze het in hun hoofd halen om over te geven, worden ze gedwongen om hun eigen braaksel weer op te eten. Na enkele jaren in onbruik te zijn geweest, is deze traditie sinds de overname van het land door de junta in 2008 weer ingevoerd.

Gevonden: bruidsjurk

Veel pasgetrouwde stelletjes doen het: de bruiloft afsluiten met een luxe overnachting in het hotel. Na afloop wel even checken of je alles hebt.
Voor veel vrouwen is de bruidsjurk minstens zo belangrijk als het trouwen zelf. Dit bijzondere kledingstuk wordt daarom zelden vergeten. Toch komt het nog weleens voor dat een hotel een peperdure bruidsjurk mag toevoegen aan hun ”gevonden voorwerpen”-collectie.

Spelletjes spelen

Op een Indiase bruiloft is het echter meestal de man die een kledingstuk kwijtraakt. Namelijk tijdens het traditionele bruiloft spel ”verstop de schoen”.  Hierbij verstopt zijn schoonzus stiekem de schoen van de bruidegom.  Maar er zijn nog meer populaire bruiloft spelletjes, zoals ‘vissen naar de ring’. Wie de ring als eerste uit een kom melk vist, heeft later de broek aan in de relatie. De spelletjes zijn bedoelt om het ijs te breken tussen man en vrouw. Doordat het huwelijk van te voren was geregeld door de wederzijdse ouders, kenden zij elkaar vaak nog nauwelijks.  En door al tijdens de bruiloft samen spelletjes te doen, leerden zij elkaar meteen beter kennen.

Scheiden verboden

Steeds meer mensen vinden het leuk om hun huisdier bij hun huwelijk te betrekken. Vooral honden hebben het geluk dat hun baasjes het leuk vinden om ze er te hebben.
Ze worden mooi aangekleed of krijgen een strik om. En een enkele (gehoorzame) hond krijgt zelfs een belangrijke taak toebedeeld. Ze mogen de ringen aan linten naar voren brengen.

Maar doe het je huisdier dank later als dank niet aan om te gaan scheiden, want dat is slecht voor huisdieren. Vooral honden en katten lopen regelmatig dwangneurose op als hun baasjes uit elkaar gaan. De Amerikaanse dierenbescherming waarschuwt dat met het aantal scheidingen ook het aantal zieke dieren oploopt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *