Wedding Do's en Dont's, die moeten voorkomen dat er van alles mis gaat op je huwelijksdag! Met deze tips zorg jij voor een geslaagde bruiloft.

Wedding Do’s and Dont’s; tips voor een geslaagde bruiloft

Je moet er niet aan denken dat je op het moment suprème struikelt, de bruidstaart op de vloer belandt in plaats van in je mond, de zorgvuldig geschoten bruidsreportage kwijt blijkt te zijn en je honeymoon op het laatste moment wordt geannuleerd wegens een overboeking!

Horrorscenario’s te over, maar hoe voorkom je eventuele lastige situaties en problemen op je sprookjeshuwelijk?

Wij zetten de absolute wedding no-no’s voor je op een rijtje. Maar wees gerust. Ook menig celebrity koppel sloeg de plank volledig mis op hun huwelijksdag. Wij vertellen hier over een paar van deze meer of minder komische bloopers, dus lees, geniet en leer!

1. Plan geen huwelijk voor een ander

Dit is jouw dag. Herhaal deze zin net zo lang tot je hem gelooft. Iedereen gaat je waarschijnlijk vertellen wat je wel en juist niet moet doen. Maar uiteindelijk draait het allemaal om jou en de bruidegom. Ja, je wilt iedereen bij elkaar brengen voor een leuke dag, maar jij moet er ook plezier in hebben. Maak je niet druk om andermans verwachtingen, maar houd je bezig met wat jij voor ogen hebt. Neem nooit beslissingen om anderen te plezieren wanneer deze je ongelukkig maken en ga niet gigantisch over je budget heen omdat je je met anderen wil meten.

2. Nodig geen mensen uit waar je niet mee hebt

Je bruiloft is een dure aangelegenheid en om binnen je budget te blijven is het noodzakelijk een gastenlijst op te stellen. Simpel gezegd betekent iedere gast een toename van de totale kosten. Natuurlijk zou tante Agaath het heel fijn vinden als je haar achternichtje uitnodigt, maar dat hoeft niet te betekenen dat je dat ook echt moet doen. Die dag wil je omringd worden door mensen die je kent en waar je van houdt, zorg dus dat deze mensen op de gastenlijst staan.

3. Vergeet niet te eten

Er is niet erger dan een dronken of chagrijnige bruid. Wanneer je alcohol besluit te drinken, zorg er dan voor dat je tussendoor ook regelmatig wat eet. Voor je het weet ben je dronken of voel je je niet goed aan het eind van de rit. Eet ook een klein hapje voor de huwelijksplechtigheid en voorkom dat je duizelig wordt of zelfs even flauwvalt van alle spanningen. Het is normaal om plankenkoorts te hebben, maar door te eten kun je je beter concentreren op het grote moment. Door alle drukte heb je soms geen tijd om te eten of vergeet je snel een klein hapje te nemen. Let hierop, want uit recent onderzoek blijkt zelfs dat maar liefst 36% van de bruidsparen eerst roomservice bestelt bij aankomst in de bruidssuite!

4. Zorg dat de gasten niet te veel drinken

Een ‘open’ bar is leuk op je bruiloft, maar geef het barpersoneel de vrijheid bepaalde drinkers een halt toe te roepen. Problemen waarbij alcohol in het spel is, vergallen het trouwfeest als geen ander. Dronken mensen kunnen op de vuist gaan, vreselijk genante dingen uitkramen, andere gasten beledigen en zelfs betrokken raken in een verkeersongeval. Wanneer je ziet dat één van de gasten te diep in het glaasje heeft gekeken, is het een goed idee om er voor te zorgen dat deze persoon op een veilige manier thuis komt.

5. Vergeet geen bedankkaartjes te sturen

Je zou het wellicht bijna vergeten, maar het is wel zo aardig de aanwezige gasten te bedanken voor hun komst en de ontvangen cadeaus. Over het algemeen worden deze kaartjes zo’n vier weken na de bruiloft verstuurd. Houd de kaartjes simpel en persoonlijk.

6. Verzin een plan B

Houd er altijd rekening mee dat er iets mis kan gaan. Dat hoeft niet meteen een ramp te zijn. Stel je voor dat de fotograaf niet komt opdagen? Zorg er dan voor dat je een aantal wegwerp camera’s hebt en een familielid of vriend(in) met een goede camera. Dit zullen allemaal geen professionele kiekjes worden, maar je hebt op deze manier wel veel leuke snapshots van deze speciale dag.

Dineren in de open lucht heeft iets waanzinnigs, maar houd in Nederland rekening met een onverwachte regenbui. Zorg dat je een alternatief achter de hand hebt in de vorm van een overkapping, tenten of (bruids)paraplu.

Vergeet ook niet een noodkoffertje in te pakken met een extra panty, broekje, naaigaren, vlekverwijderaar etc. Geef dat op de dag zelf in beheer bij je moeder, een goede vriendin of de ceremoniemeester.

7. Wees op tijd

Het lijkt een inkoppertje, maar je zal niet de eerste zijn die zich verslaapt op de grote dag. Op tijd zijn is belangrijk om verschillende redenen. Sommige leveranciers zijn voor een bepaalde tijd ingehuurd en een verschuiving in de planning kan je veel geld gaan kosten. Lang wachten is zelfs voor de meest doorgewinterde gast erg vervelend. Daarbij is het voor jezelf ook niet prettig. Je begint zo gehaast aan de dag en vergeet in alle stress wellicht zelfs essentiële onderdelen.

8. Pas op met kalmeringsmiddelen

Sommige bruiden worden zo overvallen door alle spanning dat ze kalmeringstabletjes, rustgevende poedertjes of een paar shotjes alcohol nemen om de zenuwen in bedwang te houden. Het gevaar is dat je je pas bij het zien van je trouwvideo weer een beetje kan herinneren hoe de dag verliep. Zonde! Houd je in met bepaalde medicatie, zelfs tijdens de zenuwslopende uren voor de bruiloft en maak je trouwdag bewust mee.

9. Tradities zijn leuk, maar niet heilig

Het gaat erom dat je die dag invult op jouw manier en je niet te veel aantrekt van de heersende tradities en dwingende etiquettes. Je hoeft geen bruidskinderen in te schakelen als je dat niet wilt. Wellicht ben je wel een bruid die het weggooien van het bruidsboeket een genante vertoning vind. Sla dit onderdeel dan over! En er is natuurlijk ook geen echte regel die bepaalt dat je niet zelf naar het altaar kunt lopen. Het is niet verkeerd om je eigen tradities te creëren op de dag van je leven.

10. Vergeet niet waar het echt om draait

Je trouwdag vliegt voorbij! Alle maanden van voorbereiding worden gerealiseerd in een aantal uren. De gasten zullen versteld staan van je prachtige trouwjurk, iedereen zal genieten van het heerlijke diner, de eerste kus als man en vrouw, het aansnijden van de bruidstaart en het grootse feest. Maar uiteindelijk draait het bij het huwelijk om de viering van iets veel belangrijkers: de keuze van twee mensen om vanaf nu samen door het leven te gaan. Zoek je partner af en toe dan ook bewust op en vergeet vooral niet te genieten!

CELEBRITIES MET WAANIDEEËN

Pamela Anderson en Kid Rock

De rondborstige ster verscheen destijds in een witte minibikini op haar huwelijksdag. Voor de goede orde: dit stukje stof kon niet eens voor een normale jurk doorgaan, laat staan voor een bruidsjapon. Op haar hoofd prijkte een kapiteinspet. Charming!

David Beckham en Victoria Adams
Je eigen bruiloft benaderen alsof het om een koninklijke gebeurtenis gaat, gaat ietwat ver. Toch is dit precies wat Victoria deed, maar wie of wie heeft de diva  zelfs maar zien glimlachen op haar bruiloft? Zelfs niet op haar trouwfoto’s.

Tom Cruise en Katie Holmes

De hysterie rondom hun huwelijk was destijds gigantisch. Maar daar hadden ze zelf maar wat graag aan meegewerkt. Tijdens de plechtigheid beloofde hij haar kleding, eten, teder geluk, een pan en misschien wel een kat. What was he thinking? Het huwelijk liep dan ook niet goed af!

Britney Spears en Jason Alexander

De popdiva vertrok haar vriend van vroeger dronken naar Las Vegas en kwam thuis met een kater én een huwelijk als souvenir. Er werd meteen een gehaaid juridisch team op de zaak gezet, die het huwelijk met dezelfde snelheid ontbond als waarmee het gesloten was!

 

WAT MOET JE VOORAL NÍET DOEN ALS (BEROEMD) BRUIDSPAAR
  • Nodig geen gasten uit die beroemder zijn dan jij, zoals Davinia Taylor deed toen zij de Beckham’s uitnodigde. Drie keer raden naar wie iedereen keek?
  • Houd je huwelijk niet zó geheim dat er iemand bijna overlijdt door zich in het orgel te verstoppen. Het gebeurde Madonna en Guy.
  • Ga niet voor een gouden Egytisch thema waarbij jullie je door slaven laten ronddragen. En al helemaal niet als je het formaat hebt van Rene, de man van Celine Dion. Dat is niet echt prettig voor de dragers!
  • Zorg ervoor dat de naam van je aanstaande goed gespeld op taart komt te staan. Je gelooft het niet maar het overkwam Jennifer Lopez dat er een fout in haar naam zat toen ze met Chris trouwde.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *