Er zijn heel veel soorten trouwauto's. Bedenk welke jullie het meeste aanspreekt en ook of jullie wel of geen chauffeur willen in jullie trouwauto.

Wil je een trouwauto met of zonder chauffeur?

Het lijkt heel gezellig om met z’n tweetjes naar het stadhuis en de andere trouwlocaties te rijden.

Toch kleven hier een aantal nadelen aan. Chauffeurs van gespecialiseerde bedrijven kennen precies de routes. En de tijd die voor de trouwauto nodig is om te komen waar jullie zijn moeten.

Zij hebben meestal een ontheffing om direct voor het stadhuis te mogen parkeren. Bovendien kunnen zij als ‘buitenstaander’ als rots in de branding fungeren in de hectiek van de huwelijksdag. De meeste chauffeurs hebben al heel wat bruidsparen naar het stadhuis gebracht. Zij weten dat mensen nerveus kunnen zijn en dat iedereen zijn of haar eigen manier heeft om daar mee om te gaan. Zij kunnen gerust stellen, helpen en tips geven. Bijvoorbeeld over hoe je het beste in- en uit kunt stappen, aan welke kant je moet lopen etc.

Hier kan je wel hulp bij gebruiken

Wat ook handig is, is dat zij kunnen helpen bij het samenstellen van de trouwstoet. Dat gebeurt als de bruidegom met de trouwauto thuis is opgehaald en bij het huis van de bruid is afgezet. Als alle gasten daar gearriveerd zijn en een kopje koffie of andere versnapering hebben gehad,  worden de volgauto decoraties uitgedeeld (zie: https://wedding-planet.shop/autodecoraties). De bruidsauto is natuurlijk al van te voren versierd. Vervolgens leest de ceremoniemeester op wie in welke auto zit en/of de chauffeurs leiden de gasten naar de juiste auto.

Uit wie bestaat de trouwstoet?

Officieel bestaat de stoet uit het bruidspaar, de wederzijdse ouders, broers en zussen, grootouders, getuigen, eventuele bruidskinderen en wellicht een paar goede vrienden. In de eerste volgauto nemen de wederzijdse ouders plaats. Voorin zitten de vader van de bruid en de moeder van de bruidegom, gevolgd door de moeder van de bruid en de vader van de bruidegom. Vervolgens komen de overige gasten in volgorde van relatie tot het bruidspaar en leeftijd.

Bruid en bruidegom stappen pas als laatste in, nadat alle gasten al klaar voor vertrek zitten. Het spreekt bijna vanzelf dat de chauffeur eerst de bruid de auto in helpt. Zij zit rechts achter in de trouwauto. De bruidegom loopt volgens de etiquette niet voor maar achter de auto langs. Bij het uitstappen vindt alles in omgekeerde volgorde plaats. De auto met bruidspaar rijdt naar de voorkant van de stoet, zodat de rest van de auto’s gemakkelijk kan volgen.

Zelf rijden of eigen auto

Mochten jullie toch zelf willen rijden of als jullie gezelschap in eigen auto’s meerijdt, dan doe je er verstandig aan van te voren een en ander te bekijken en te regelen. Bij een aantal gemeentes kun je namelijk een tijdelijke ontheffing krijgen voor het parkeren op het terrein van het stadhuis. Is dit niet mogelijk, dan moet je op zoek naar goede parkeergelegenheid in de directe omgeving van het stadhuis en de andere trouwlocaties. Geef deze vervolgens duidelijk omschreven aan de gasten door.

Soms moet je met chauffeur

Sommige trouwauto’s worden trouwens alleen mét chauffeur verhuurt. Dat is niet omdat men jullie niet vertrouwt, maar omdat men uit ervaring weet dat de meeste bruidsparen achteraf toch liever een chauffeur hadden gehad. De meeste bruidsparen zijn toch wat gespannen en als je dan ook nog eens in een vreemde auto moet rijden, kan dat wat te veel van het goede zijn. Bovendien zijn vooral oldtimers en sportauto’s toch echt even wat anders om in te rijden, dan je oude vertrouwde karretje! Gun jezelf daarom liever de rust van een ervaren chauffeur! Laat je lekker van de ene naar de andere locatie rijden. Je hebt dan tijd voor elkaar en kan optimaal van alles genieten!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *