Zwart-wit met een of meerdere contrasterende kleuren is echt een trend in de bruidsmode. Overweeg dit dus voor je outfit op je trouwdag.

Trend in de bruidsmode; zwart/wit met contrasterende kleuren

Maar niet alleen in de bruidsmode, want veel bruidsparen kiezen voor een compleet kleurenthema. En dan is deze kleurcombinatie  ook een perfect uitgangspunt!

Want het is chique, klassiek en juist door de contrasterende kleur(en) toch helemaal van deze tijd. Dit maakt het een perfecte combinatie voor hedendaagse bruidsmode.

Iedereen heeft wel een lievelingskleur. En wat is er dan leuker dan om die kleur -in aanvulling op het zwart en wit- terug te laten komen in je kleding, make-up, accessoires, boeket en in de hele verdere styling van je huwelijksdag?

Denk dan aan de decoraties van de verschillende feestruimtes, het trouwvervoer, het bruidsboeket, de uitnodigingen, de give-away’s etc.

In de mode voor de bruid zie je inmiddels al een tijdje een subtiel gebruik van verschillende kleuraccenten. Een koket gekleurd randje, gekleurd kant, gekleurde tailleband of een ander leuk kleuraccent of gekleurde accessoire.

In principe komen er heel veel kleuren voorbij; van taupe-tinten tot hot pink en van paars tot zilver. Vaak gaat het ook om subtiele kleuraccenten, maar soms wordt een kleur ook best heftig verwerkt. Ook voor de mannen. Waarbij je wél ziet dat het kleuraccent van de vrouw in belangrijke mate de kleur van het pak en de accessoires van de bruidegom bepaalt.

Wit als basis

Wit blijft voor bruiden toch vaak de favoriete kleur voor een bruidsjurk. En willen ze er toch wat aparter uitzien, dan is zwart een populaire kleur om mee te combineren. Bij de bruidsmode speciaalzaken hebben ze vaak een uitgebreide collectie zwarte accessoires, zoals hoeden, sluiers, haarkammen, taillebanden, tasjes, schoenen en handschoenen. Zo kun je direct in de winkel proberen wat zo´n accent doet en kijken of het te veel voor je is of juist helemaal goed.

De bruidstaart

Een ander belangrijk onderdeel van je bruiloft is de bruidstaart. Eén of meerdere lagen of (wat de laatste tijd heel populair is) tientallen cupcakes, uitgevoerd in je lievelingskleur. En… ook heel leuk: bruiloftskoekjes en bruidssnoep!

De combinatie van al dat lekkers zorgt er voor dat een perfect op het kleurthema afgestemde sweet table kunt (laten) samenstellen.

Eenheid

Een kleurthema loopt als een rode (of zwart/witte) draad door de bruiloft en het brengt rust en eenheid. Zwart-wit vormt een groot contrast en het geeft je bruiloft een totaal andere uitstraling.

Kleurthema’s hóeven echter niet pontificaal aanwezig te zijn. Het is ook mooi als het op de achtergrond zichtbaar is in kleine details. De bruidskinderen kunnen accessoires dragen in de gekozen kleuren en in het bruidsboeket verwerk je bijvoorbeeld gekleurde lintjes.

Tips voor bruidsparen die met een kleurthema willen werken:
  • Voor de styling is het handig om een locatie te zoeken waar weinig aan gedaan hoeft te worden, een ruimte met bijvoorbeeld een licht of wit interieur. Als je kunt besparen op het aankleden van de locatie, heb je meer over voor de details die je bruiloft persoonlijk maken.
  • Tegenwoordig kun je op internet heel simpel je eigen trouwkaart ontwerpen, wat veel bruidsparen ook doen. En waarom zou je niet zelf de menukaarten in elkaar zetten?
  • Koop een heel aantal linten, zodat je daar van alles mee kunt sieren in jouw themakleur. Ook met knijpertjes, bloemetjes, ballonnen, slingers, pompoms, gekleurde waxinelichtjes etc. kom je al een heel eind.
  • Om helemaal in het thema ‘zwart/wit’ te blijven, kun je er ook voor kiezen om een aantal -of alle- foto’s in zwart/wit af te laten drukken. Mocht dit je toch wat te ver gaan, dan kun je de foto’s ook in kleur laten maken en in een mooi zwart/wit fotoalbum laten verwerken. Of sommige delen van de zwart/wit foto’s in te laten kleuren in jullie aanvullende themakleur.
  • Een mooie aanvullende kleur op zwart/wit is roze, paars, goud of zilver. Niet zo’n fan van deze kleuren? Je kunt het zwart/wit thema natuurlijk ook prima combineren met andere kleuren zoals rood, geel, groen of blauw.

Een goed gestylde bruiloft, in wat voor thema of kleur dan ook dan ook, geeft je dag net wat extra glans en het geeft letterlijk een speciale tintje. Hierdoor maakt je jullie grote dag nog persoonlijker dan hij al is!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Dit is geen spam! *